Amikor egy új évszak köszönt be, a természet rengeteg változáson megy keresztül. Mindez pedig ránk is hatással van. A változások rengeteg jó dolgot eredményeznek, ugyanakkor sajnos negatív hatásai is lehetnek. Gondoljunk csak a hajhullásra, amely általában tavasszal a leggyakoribb. De ne aggódj, van megoldás a tavaszi hajhullás ellen!

tavaszi hajhullas

Mi történik a hajunkkal télen?

Télen általában sapkát viselünk annak érdekében, hogy óvjuk a fejbőrünket a megfázástól. Viszont így a fejbőr kevésbé jut levegőhöz, amitől pedig szárazzá válik. Ezt pedig csak tovább fokozza a fűtés okozta száraz levegő. Arról nem is beszélve, hogy télen sokkal kevesebb vitaminhoz jut a szervezetünk, főleg, ha közben még fogyókúrázni is elkezdünk. Ezáltal megfosztjuk szervezetünket a megfelelő mennyiségű vas-, cink- és A-vitamin beviteltől, amelyek mind a hajhagymák egészségéért felelősek.

Így tavasszal, amikor végre megszabadulhatunk a sapkától, és büszkélkedhetnénk hajkoronánkkal, nem csoda, ha azt tapasztaljuk, hogy hajunk nem úgy tündököl, ahogy eddig. Ugyanis a fentebb említettek miatt tavasszal a hajhagymák elengedik azokat a szálakat, amelyek a tél során elgyengülte. Így nagymértékű hajhullást tapasztalhatunk. Sőt, ha ez nem lenne elég, jelentős korpásodással is szembe kell néznünk.

Ápold a hajad minden évszakban!

Bár a tavaszi hajhullás egy természetes folyamat, a legtöbben mégis megijednek, amikor szembesülnek a hajhullással vagy a nagy fokú korpásodással. Azonban jó hír, hogy van megoldás! Ha kellően odafigyelünk hajunk és fejbőrünk ápolására, elkerülhetjük és megszüntethetjük ezt a kellemetlen állapotot.

Elsősorban helyezz nagy hangsúlyt a szükséges tápanyagok bevitelére és pótlására, valamint a helyes táplálkozásra. Fogyassz sok zöldséget, gyümölcsöt és vitaminokat, amivel belülről segítheted hajad szerkezetének helyreállítását, és csökkentheted annak hullását.

Emellett azonban az is fontos, hogy kívülről is gondoskodj a hajadról. Ebben segítenek a különbözőbbnél különbözőbb pakolások, cseppek, samponok. Ha ilyet keresnél, nézz körül a DR Hair speciális termékei között!

Nőként vágyunk a változatosságra, így nehéz megállni, hogy alkalmanként ne göndörítsük be, vasaljuk ki vagy épp fessük be a hajunkat. Ezzel nincs is akkora probléma. Ha viszont túlzásokba esünk, és mindez rendszeressé válik, könnyen roncsolhatjuk szeretett frizuránkat. Így tehát inkább próbáld meg elkerülni mindezt, hiszen sokkal szebb egy egészséges, élettel teli erős haj a saját természetességével, mint egy agyonformázott, fénytelen, erőtlen és ritkuló haj!

Viszont amit ne feledj, hogy nem csupán tavasszal kell odafigyelned frizurádra, hanem az év minden évszakában szükséges a megfelelő ápolás. Hiszen csak így lehet valóban tartós az eredmény.

 

SZPONZORÁLT TARTALOM

 

Hozzászólások