Egy kisbaba körül nagyon gyorsan alakulhatnak ki olyan helyzetek, amikor tiszta ruhára, takaróra vagy pelusra van szükség. Éppen ezért vannak olyan kiegészítők, babatextilek, amelyekből érdemes alaposan betáraznunk.

Ilyen például a textilpelenka, amelyből jó, ha tartunk az autóban, a babakocsiban, a konyhában és a babaszobában. A másik naponta használatos textil a babatakaró. Még a nyári napokon is jólesik egy lenge kis takaró, ha más miatt nem is, a napsugarak ellen.

babatextilek
Milyen az ideális babatakaró?

Akár sétálunk, akár utazunk, akár otthon pihen a babánk, babatakaró mindig kell. Legyen hideg vagy meleg, jó érzés a babának egy vékony kis takaró is. Nem beszélve a pihe-puha, vastag, jó meleg téli babatakarókról.

Az ideális babatakaró természetes eredetű, bababarát textilből készül. Elnyeli és elvezeti a nedvességet. Ez azért fontos, mert kiborulhat a cumisüveg, szivároghat a pelenka. Egy prémium babatakaró elvezeti a folyadékot, így nem okoz kellemetlen érzést a picinek. Vannak olyan babatakarók, melyek nyáron hűtenek, télen melegítik a kicsiket. Ezek ideálisak, bármely évszakban is használjuk őket.

Praktikus babatextilek a babakocsi-takarók

Ha sétálni indulunk, több okból is érdemes nemcsak a babára, hanem a baba alá is takarót terítenünk. Egyrészt ezek az anyagok sokkal kellemesebb érzést nyújtanak a babának, és puhábbá teszik a babakocsit. Másrészt megóvják a babakocsi szövetét is a szennyeződésektől.

Sokszor azonban a gyerekek maguk alá gyűrik ezeket a takarókat, így oda a komfortérzet. A különleges babakocsi-takarók épp erre kínálnak megoldást. A kocsi pántjait átvezetve rögzíthetőek a mózeskosárba, a sportülésbe és az autósülésbe is. Akármilyen mozgékony is a kicsi, nem fog elmozdulni alatta a takaró. Nem fog felgyűrődni, nem fogja nyomni a baba kis hátát vagy épp pocakját.

Vásároljunk be textilpelenkából!

A babatakaró mellett a textilpelenka az, ami bárhol és bármikor jól jön. Nagyanyáink még funkcionálisan, pelenkaként használták őket, a mai édesanyák kibővítették a használatának a körét. Igaz, hogy a modern mosható pelenkákba is használhatjuk a tetrapelenkákat betétként. Ám emellett jó szolgálatot tesznek a pelenkázólapon, akárhol is kell kicserélnünk a pelust.

Már a kórházban a babánk feje alá tehetjük, higiénikusabb körülményeket biztosítva számára. Büfiztetéskor tegyünk a vállunkra textilpelust, így a ruhánkat megóvjuk a bukástól. A tetrapelus kiválóan szívja a nedvességet, és magas hőfokon mosható. Igazi univerzális babakellék, amely jó, ha mindig van a pelenkázótáskában.

Ezért vegyünk bababarát textilt

Nem minden textilanyag alkalmas arra, hogy a babánk bőrével érintkezzen. Sok esetben a nem babáknak készült anyagok bőrirritációt okozhatnak. A picik bőre rendkívül érzékeny, a babatextileket pedig naponta használjuk. Épp ezért figyeljünk rá, hogy természetes eredetű, bababarát alapanyagokból készült termékeket vásároljunk!

 

SZPONZORÁLT TARTALOM

 

Hozzászólások