TikTokon kukkanthatnak be a kulisszák mögé a vonatok szerelmesei – Vasúti eszközök és gabona szállítására egyaránt alkalmas a Jelzőőr Kft. legújabb, Búvár névre hallgató, normál nyomtávú mozdonya. A vasúttársaság mozdonyainak száma az ötezer literes tankkal rendelkező járművel immár háromra emelkedett, Bobót és Daciát kiegészítve.

buvar

Búvár

Orosz Gábor, a cég ügyvezetője arról beszélt, hogy céljuk minél több emberrel megszerettetni a vasutat, ezért TikTok-csatornát is indítottak munkájuk bemutatására. Így meglévő partnereik is megbizonyosodhatnak róla, hogy továbbra is magas színvonalon végzik a munkát, és a leendő munkatársak is bepillantást nyerhetnek a jó hangulatú cég életébe.

Az elmúlt hetekben tovább bővítette eszközparkját a budaörsi központú Jelzőőr Kft: a vasúttársaság miskolci partnerétől vásárolta meg Búvár elnevezésű mozdonyát, ezáltal a vállalat az eddiginél jóval nagyobb mennyiségű áru mozgatására képes.
Orosz Gábor, a cég ügyvezetője emellett arról beszélt, hogy a már meglévő két mozdonyukkal is dolgoznak tovább a megszokott menetben: Bobó vasútépítő cégek eszközeit szállítja, Dacia pedig Budaörsön az egyik iparvágány rendszeres kiszolgálását végzi.

buvar

Bobó

Egy tankolás 1,4 millió forint a Búvár számára

Mint fogalmazott, Búvár egy normál nyomtávú mozdony, amely szintén alkalmas vasúti eszközök szállítására, de gabonaforgalmazó cégek vagonait is szeretnék majd mozgatni a jövőben.

„Az 1325 kilowatt teljesítményű új mozdonyunkkal 1200 tonnát bármilyen terhelésű szakaszon el lehet vinni, de sík szakaszokon 1800-1850 tonnás vonatokat is képes szállítani. Érdekesség, hogy a tankja ötezer literes. Amikor elhoztuk, 3 200 liter üzemanyagot tankoltunk bele, amiért 1 millió 378 ezer forintot fizettünk. Kenőolajtartálya is 750 literes, de 1000 liter hűtőfolyadék is elfér benne” – sorolta a paramétereket.

Az évtizedes tapasztalattal rendelkező szakember szót ejtett arról is, hogy dízelmozdonnyal valamelyest ugyan drágább a szállítás, mint villamos mozdonnyal, de Délkelet-Magyarországon még jelentős területen nincs villamos vontatás. Többek közt említette Békéscsaba térségét, Mohácsot és Kaposvár régióját.

Dácia

Több mint 50 vasúttársaság van hazánkban

Bár kevesen tudják, Magyarországon a MÁV és a GYSEV pályáin több mint 50 vasúttársaság üzemel. Orosz Gábor ugyanakkor közölte, hogy két kezén meg tudja számolni, hány vállalatnak van saját járműve, sokkal jellemzőbb az, hogy a társaságok bérelnek mozdonyokat.

A Jelzőőr Kft. 2018-ban vált vasúttársasággá, akkor még mozdony és mozdonyvezető nélkül. Nem sokkal később Orosz Gábor az egyik kollégájával együtt tett vizsgát, majd Budaörsön bekapcsolódtak az iparvágány kiszolgálásába.

Ahogy erősödött a cég, előbb egy kisebb teljesítményű tolatómozdonyt vásároltak, majd egy nagyobb járművet is megszereztek, ezt a flottát sikerült most Búvárral bővíteni.

A Jelzőőr Kft. ügyvezetője azt is elmondta, hogy szívügyének tekintik a vasút népszerűsítését, amiért lehetőségeikhez mérten sokat is tesznek.

Rajzpályázat

„Elindítottunk egy TikTok-csatornát, ahová rendszeresen videókat töltünk fel. Az érdeklődők így bepillantást nyerhetnek a kulisszák mögé. Így próbáljuk minél több emberrel megismertetni a szakma szépségét, és igyekszünk ráirányítani a figyelmet arra, milyen izgalmas és változatos munkahely ez” – mondta Orosz Gábor. Hozzátette, hogy jelenlegi partnereik továbbra is számíthatnak rájuk, és folyamatosan várják új munkatársak jelentkezését vasúttársaságukhoz.

 

SZPONZORÁLT TARTALOM

Langmár Kommunikáció

 

Hozzászólások