Nyilvános olvasópróbán a Kecskeméti Nemzetiben – Betekinthettek A cirkuszhercegnő szuperprodukció olvasópróbájába a kecskeméti nézők! Nem ünnepelhettük volna méltóbb módon Kálmán Imre, A cirkuszhercegnő zeneszerzőjének születésnapját, mint a magyar zeneszerző egyik leghíresebb művének olvasópróbájával. A nézők máris bepillantást nyerhettek a Kecskeméti Nemzeti Színházban készülő újabb nagyszabású produkcióba, ugyanis nyilvános olvasópróbát tartott kedden színházunk.

olvasoproban

Több tucat néző vehetett részt egy nem mindennapi élményben a Kecskeméti Nemzeti Színházban. Az érdeklődők először a 125. születésnap alkalmából nyílt kamarakiállítást tekinthették meg, majd igazi bennfentessé válhattak: A cirkuszhercegnő olvasópróbájának lehettek részesei.

A művészeket, alkotókat és a nézőket Szente Vajk, színházunk főrendezője köszöntötte a nyilvános olvasópróbán.

Ezután ráhangolásképp a darab rendezője, a Kálmán Imréhez sok szállal kötődő Eszenyi Enikő számos érdekességet mesélt a zeneszerző életútjáról, hogy jobban érthetővé váljon, milyen mély lelki motivációk öltöttek testet A cirkuszhercegnő dallamaiban.

Nem véletlen, hogy pont ezt a darabot mutatja be teátrumunk az év utolsó napján a nagyszínházban. December 31-én ugyanis minden évben egy zenés előadás vagy vígjáték szokott debütálni, rendre a nálunk szilveszterező közönség nagy örömére. A cirkuszhercegnő ráadásul kettő az egyben: Kálmán Imre egyik leghíresebb és legtöbbet játszott operettje rengeteg humor forrása, illetve egy érzelemgazdag szerelmi történet, amelynek helyszíne a szentpétervári nagycirkusz.

Eszenyi Enikő évente egy előadást szeret rendezni, idén pedig ez lesz számára az a bizonyos előadás, amelyre összes kreatív energiáját koncentrálja. Az operettek világában rutinosan mozgó rendező először dolgozik Kecskeméten.

A rendkívül látványos jelmezek Szűcs Edit, a grandiózus díszlet pedig Antal Csaba tervei alapján készülnek. A valódi cirkuszt megidéző koreográfiákért Barta Dóra, a Kecskemét City Balett művészeti vezetője felel majd. A gazdag zenei anyagot Mester Dávid zenei vezető, míg a szövegkönyvet Galambos Attila irodalmi vezető gondozta.

olvasoproban

Fedorát, a megözvegyült hercegnőt Bori Réka és Vörös Edit kelti életre, a manézs sztárját, Mister X-et Koltai-Nagy Balázs alakítja. Vlagyimir nagyherceget a Kecskeméti Nemzeti Színházban először színpadra lépő Nagy Sándor és Aradi Imre formálja meg. A további főbb szerepekben Hajdú Melindát, Járai Mátét és Pál Attilát láthatják majd a nézők. A produkció szerves résztvevői a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház teljes ének- és zenekara, valamint balett-tagozata.

(fotók: ifj. Háry Péter)

Bővebben az előadásról ITT olvashatnak.

Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház

Facebook

Kapcsolódó cikkünk

 

Hozzászólások