Karácsony előtt pár nappal tartotta idei utolsó, évadzáró teadélutánját és egyúttal év végi záróünnepségét a Nők a Nemzet Jövőjéért Egyesület. A kecskeméti Bozsó Gyűjteményben rendezett összejövetelen átadták a 2018-as elismeréseket is, valamint megköszönték mindenki munkáját. Végül pedig a CédrusNet-Kecskemét Projekt hivatásos nagyszülő képzésben résztvevők okleveleit nyújtotta át Szeberényi Gyula Tamás alpolgármester.

A könyvbemutató

Könyvbemutatóval kezdődött a program. A platánfa álma című mesekönyv alkotói voltak a Női arcok, női élethelyzetek című programsorozat vendégei. Pásztor Andreával, a szerzővel és Nagy-Bán Kitti illusztrátorral Kalmár Ágnes, az egyesület tagja, a Szórakaténusz Játékmúzeum igazgatója beszélgetett. A kötetet a Kecskeméti Televízió adta ki. 

Az egyesület évadzáró, karácsonyi ünnepsége Engert Jakabné, a Nők a Nemzet Jövőjéért Egyesület elnökének évértékelő, összegző beszédével indult. Az idén is sok színes programot szerveztek, sok új kapcsolatot építettek, közben pedig végig maguk mellett tudhatták a város támogatását. Alig győzte sorolni a megvalósított rendezvényeket.

  • A Hírös Héten elindították új programjukat Rád hagyományozom címmel.
  • Folytatódott a mózeskosarak átadása, valamint a Királykisasszonyok, királyfik otthona című programjuk.
  • Idén is az egyesületnek köszönhetjük a főtéri adventi gyertyagyújtást
  • a Nemzeti Tehetség Program keretében megrendezett Roma-magyar Diákfesztivált
  • a Családok Évéhez kapcsolódva emellett számos megyei rendezvényt is megvalósítottak.
  • Az év egyik legfontosabb eredménye az volt, amikor június 2-án megnyitották a Család-és Karrier Pontot, amelynek szolgáltatásait a Kecskeméti Járásban élő hölgyek vehetik igénybe.
  • Nagy sikere volt a roma hölgyek számára szervezett készségfejlesztő foglalkozásaiknak is, amelyeket idén is folytatni szeretnének.

Engert Jakabné megköszönte az egyesület tagjainak, önkénteseinek áldozatos munkáját, majd Szeberényi Gyula Tamás alpolgármester átadta a civil szervezeti idei elismeréseit.

A Nők a Nemzet Jövőjéért díjat Lovrity Sándorné, az Arany János Általános Iskola igazgatója vehette át, aki 2016-ban kapcsolódott be a Nemzeti Tehetség Programba, és azóta is aktív segítője az egyesületnek.

Ilcsik Annamária, a kiskunhalasi Fészekrakó Egyesület elnöke számra ítélték oda Az Év Bács-Kiskun Megyei Önkéntese díjat.

Az Év Ifjú Bács-Kiskun Megyei Önkéntese díjat pedig Krasnyánszki Anna, a Kecskeméti Gyermek- és Ifjúsági Önkormányzat elnöke vehette át.

Ezután az Ajándékozz élményt! adománygyűjtő akció keretében felajánlott ajándékokat adták át a megye négy családok átmeneti otthonának.

A rendezvény harmadik harmadában a CédrusNet-Kecskemét Projekt hivatásos nagyszülő képzésben résztvevők okleveleit nyújtotta át Szeberényi Gyula Tamás alpolgármester. Ők már a második osztály, amelynek tagjai hivatásos nagyszülők lettek. Szupernagyik.

A karácsonyi díszbe öltözött Bozsó Gyűjteményben 12 hallgató vette át a tanfolyam elvégzését igazoló tanúsítványt. A hiányzó 6 nagyi igazoltan volt távol, mert az unokáikhoz utaztak el karácsonyra. A Nők a Nemzet Jövőjéért Egyesület által szervezett ünnepségen Sárközy Erika, a Cédrusnet vezetője üdvözölte a pótnagyikat, a bizonyítványt pedig Szeberényi Gyula Tamás alpolgármester úr adta át. A 18 végzett hivatásos nagyszülő ezentúl a város kisgyermekes családjainak a segítségére lesz.

Akit érdekel a Cédrusnet működése, tevékenysége, az a Facebook-on is rájuk talál, ahol tájékozódhat.  Akik egyetértenek a céljaikkal, kérik, javasolják az ismerőseiknek a CédrusNet Kecskemét FB oldal kedvelését, követését. Bizonyára hasznos információra találnak itt. 

A Nők a Nemzet Jövőjéért Egyesület gazdag év végi díjátadó programja teadélutánnal, agapéval fejeződött be. Szép délután volt. 

 

 

 

Hozzászólások