A Hirös Agóra Kulturális és Ifjúsági Központ 30 000 000 Ft támogatást nyert a Jövőműhely projektjének megvalósítására. A program 12 általános iskola és egy óvoda együttműködésével valósul meg.

A 3 100 gyermek a Hírös Agóra szakkörein, táborain, vetélkedőin vehet majd részt ingyenesen. A különböző foglalkozások között szerepelnek művészeti, személyiségfejlesztő, környezetvédelemmel és esélyegyenlőséggel foglalkozó alkalmak. A projekt kezdete 2018. szeptember 1., befejezése 2019. február 28. A projekt az Európai Unió és a Magyar állam támogatásával az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program keretén belül valósul meg, az EFOP-3.3.2-16 Az Kulturális intézmények a köznevelés eredményességéért felhívásra benyújtott támogatási kérelem alapján.

Az Erasmus + programon szintén nyert a Hirös Agóra, mégpedig 59 205 Euró támogatást. 2017 áprilisától 12 hónap időtartamra 7 fiatal fog érkezni a Hírös Agóra Nonprofit Kft.-hez, hogy az Európai Unió Erasmus+ programjának támogatásával önkéntes munkát végezzenek. A támogatásnak köszönhetően az önkéntesek lakhatási, étkezési és zsebpénz térítésben részesülnek, valamint a nemzetközi utazásuk egyszer oda-vissza útra térítésre kerül a lakóhelyük és Kecskemét között. A Hírös Agórába érkező huszonéves fiatalok a már két éve megkezdett munka és a nemzetközi partnerségek eredményeként az ifjúsági közösségi terekben fognak tevékenykedni.

Fő tevékenységeik közé fog tartozni, hogy a 4 különböző városrészben (ELEVEN – Széchenyiváros, 10perc/Köz-tér – Ifjúsági Otthon, Belváros, KÉK Elefánt – Árpád város, Hetényi Közösségi tér – Hetényegyházi Művelődési Ház) működő ifjúsági közösségi terekbe járó fiatalok részére az ifjúságfejlesztő munkatársakkal közösen idegen nyelven (angol, spanyol, francia, orosz, olasz) foglalkozásokat vezessenek, és a különböző évszakokhoz kötődő ünnepek és események előkészületeibe bekapcsolódjanak. Lehetőséget fognak kapni a hozzánk érkező fiatalok, hogy a saját kultúrájukat bemutassák szerdánként este 6 órától az Ifjúsági Otthonban működő English chat klubban.

Szeretnénk azt, hogy a hozzánk érkező fiatalok mintaként szolgáljanak Kecskeméten és vonzáskörzetében élő fiataloknak és kipróbálják magukat önkéntesként az Európai Unió országaiban.

 

 

Hozzászólások