Átadták az idei Nők a Nemzet Jövőjéért díjat és Az Év Bács-Kiskun Megyei Önkéntese díjakat kedden délután a Bozsó Gyűjteményben. A hagyományosan decemberi díjátadót a járványhelyzet miatt tartották március végén.

nok a
A Nők a Nemzet Jövőjéért Egyesület elismerését minden évben az a kecskeméti kötődésű hölgy veheti át, aki kiemelkedőt alkotott az egyesület polgári keresztény értékrendjével megegyezően a család, a kultúra a művészet, a nemzeti értékek ápolása területén.

Az egyesület elismerését idén Gerhátné Papp Rita zongora- és csemballóművész vehette át.

Ötödik alkalommal hirdették meg a Bács-Kiskun Megyei Család, Esélyteremtő és Önkéntes Ház munkatársai az önkéntes tevékenységet végzők jutalmazására alapított díjat, amely a jelöltek lelkesedését és fáradozását ismeri el. Az Év Bács-Kiskun Megyei Önkéntese díjat ketten vehették át idén:

nok a

A díjazottak és Engert Jakabné alpolgármester asszony, a Nők a Nemzet Jövőjéért Egyesület elnöke

Boros Andrea, a Kutyával Egy mosolyért Alapítvány tagja, valamint Hegedűs Éva, aki a lajosmizsei családokért és egyedül élőkért végzett önkéntes munkájáért kapta az elismerést.

Az Év Ifjú Bács-Kiskun Megyei Önkéntese díjat nem egy személy, hanem egy csoport kapta: a Kiskunhalasi Cigány Nemzetiségi Diákkör. A szervező-segítő csapat aktivitásával vívta ki a Bács-Kiskun Megyei Család, Esélyteremtő és Önkéntes Ház és saját közösségének elismerését.

nok a

A Gerhát zenészcsalád két férfitagja muzsikájával színesítette a rendezvényt.

 

Gratulálunk a díjazottaknak!

 

Kapcsolódó cikkünk