Asztalitenisz Női NB-I. csapatbajnoki csoportmérkőzések 2022.03.14. Kecskemét, Széchenyi sétány 11. Asztalitenisz csarnok.

asztalitenisz noi

ATSK Szeged – Kecskeméti Spartacus Sportkör és Közösségi Tér – KESI II. 3/7

Győztesek: Polónyi Nóra 3/3, Farkas Szilvia 2/2, Szabó Anita 3/1, Galamb Nóra 1/0 Farkas –Polónyi 1/1.
Győztesek ATSK Szeged: Pelyva Boglárka 3/2, Hangai Flóra 3/1, Erdélyi Blanka 2/0, Szögi Szonja 1/0, Erdélyi-Szögi 1/0

2021/2022-s bajnokság asztalitenisz női NB-1. Dél – Keleti csoportjának tavasz összevont fordulójára került sor Kecskeméten.

A csoportban 4 csapat van. ATSK Szeged, ASE Orosháza II., Statisztika Utánpótlás Akadémia II. és a Kecskeméti Spartacus Sportkör és Közösségi Tér II.
A csoportos lebonyolítás helyszíne: Kecskemét. 2022.03.14. (hétfő) játszották le a csapatok az tavaszi forduló mérkőzéseit.

Kecskeméti csapatnak az első mérkőzésére 10 órakor került sor az ATSK Szeged ellen. Magabiztos játékkal Farkas Szilvia és Polónyi Nóra minden mérkőzését megnyerte a fiatal Szegedi csapat ellen. Az eredmény tükrében cserére is volt lehetőségünk. Galamb Nóra (11 éves) játék lehetőséget kapott ahol nagyon jó játékkal még szettet is tudott nyerni a Szegediek legjobbja ellen. Szabó Anita bátran játszva nyerte meg azt a mérkőzést, amelyben esélyes volt.

Kecskeméti Spartacus Sportkör és Közösségi Tér – KESI II. – A.S.E. Orosháza II: 8/2
Győztesek: Polónyi Nóra 3/3, Farkas Szilvia 2/2, Szabó Anita 1/1, Galamb Nóra 3/1 Farkas –Polónyi 1/1.
Győztesek A.S.E. Orosháza II.: Bényei Nelli 3/1, Farkas Izabella 3/1, Vadász Réka 3/0, Vadász – Bényei 1/0.

A folytatásra 13 órai kezdéssel került sor. A soron következő ellenfél A:S:E: Orosháza II. csapata volt. A csapatok között, akik a négyes tornában részt vesznek az Orosházi a legfiatalabb. Galamb Nóra kezdőként játszott a mérkőzésen. Győzelemmel hálálta meg a szerepeltetését a fiatal Kesi-s versenyzőnk, közel volt két mérkőzés nyeréséhez. Farka és Polónyi könnyedén nyerte a mérkőzéseit. Szabó Anita csereként állt be és sima győzelmet könyvelhetett el.

Kecskeméti Spartacus Sportkör és Közösségi Tér – KESI II. – Statisztika Utánpótlás AK. II: 7/3
Győztesek: Polónyi Nóra 3/3, Farkas Szilvia 3/3, Márkus Enikő 3/0, Farkas –Polónyi 1/1.
Győztesek Statisztika Utánpótlás AK. II.: Jakab Orsolya 3/1, Dohoczki Nóra 3/1, Kemecsei Linda 3/1, Dohoczki-Kemecsei 1/0

A nap harmadik asztalitenisz női mérkőzésére 16 órakor került sor. A csoport első két helyezett csapata találkozott. A tét a csoportelsőség volt. Lányaink nem bíztak semmit a véletlenre, már a párosban szinte lesöpörték a Statisztikás lányokat.(3,4,5, 3/0 ide). A folytatásban Farkas és Polónyi nem talált legyőzőre. Márkus Enikőnek sérülés miatt fel kellett adnia a mérkőzéseit. Farkas Szilvia a mai nap 12. mérkőzését játszotta utoljára, amiben a döntő szettben sikerült a győzelmét elkönyvelni.

Fodor Miklós edző:

A versenynaptárunk telített, és még ehhez jönnek Polónyi Nóra nemzetközi versenyei. A csoportból voltak érintettek, akik eredeti időpontra kiírt csoportmérkőzésnek az időpontjában nemzetközi versenyen képviselik a serdülő válogatottat (Polónyi, Dohoczki). Sikerült találni új időpontot 2022.03.14. (hétfő) Versenyzőink küzdésből, versenyzésből jelesre vizsgáztak. Galamb Nóra élete első NB-s mérkőzésén szerepelt, tisztességgel helyt állt, és még győzelmet is könyvelhetett el.

Csapatunk csoport elsőként jutott be a 1-8. csapatok rájátszásába,
amely Győrben várható 2022. 04.23-24-én.

 

Kapcsolódó cikkünk

Hozzászólások