Asztalitenisz-viadal Kecskeméten – Hétvégén hazai pályán fogadta a Kecskeméti Spartacus Sportkör és Közösségi Tér férfi csapata a Gyulai Asztalitenisz Klub csapatát. A férfi NB-2. délkeleti csoport csapatbajnoki mérkőzésre 2022. február 20-án Kecskeméten, a Széchenyi sétányi Asztalitenisz Csarnokban került sor.

A Gyulai Asztalitenisz Klub férfi csapata a táblázat végén foglal helyet az eddigi fordulókban nyújtott eredményei alapján. A 13. fordulóban három játékossal érkeztek Kecskemétre.

asztalitenisz-viadal

A párosok küzdelméből egy-egyet játszottak a csapatok. Az egyik mérkőzést játék nélkül nyerte a Spari, a másik mérkőzést 2:0 előnyről veszítette el a fiatal Gyetvai Ákos – Mayer László kecskeméti összeállítás.

Az egyéni első körben sikerült a hazaiaknak két mérkőzést magabiztosan megnyerni, egyet meg minden körben játék nélkül. Szűcs Bence az ellenfél legjobbja ellen 3:1 – re szenvedett vereséget. Az első kör végén az állás 4:2 volt a hazai csapatnak.

Az asztalitenisz-viadal második körében a gyulaiak ismét Szűcs Bencétől nyertek mérkőzést, az állás 7:3-ra módosult.

A harmadik körben kiegyenlítt küzdelemben a Gyetvai és a Szűcs Bence helyére beálló Mayer László veszített. A kör után az állás 9:5 lett.

A negyedik körben a kecskeméti Polónyi Nóra minden mérkőzését magabiztosan nyerte meg. Jádinak nem sikerült nyerni a nagyon jó napot kifogó gyulai asztaliteniszező, Sarkadi Árpád ellen. Gyetvai kezdeti megingás után a hazai pályán végül felülkerekedett a kellemetlen stílusban játszó Dichel Mihályon.

Így a 13. forduló végeredménye: Kecskeméti Spartacus Sportkör és Közösségi Tér – Gyulai Asztalitenisz Klub 12:6

Győztesek, Kspari: Polónyi Nóra 4/4, Gyetvai Ákos 4/3, Jádi Dominik 4/3, Mayer László 2/1, Szűcs Bence 2/0. Páros: Polónyi – Jádi 1/1, Gyetvai – Mayer 1/0.
Győztesek, Gyulai AK: Sarkadi Árpád 4/3, Dichel Mihály 4/1, Styr György 4/1, Páros: Sarkadi/Styr 1/1

asztalitenisz-viadal

Fodor Miklós, a Kecskeméti Spartacus Sportkör edzője:

A gyulai csapatban különböző stílusban versenyző rutinos játékosok vannak. Csapatunkban a mai napon Pávics Péterre nem számíthattunk. Polónyi Nórának délután a Diákolimpia Országos döntőjében Kiskunfélegyházán kellett még szerepelnie, így kérdéses volt, hogy hány mérkőzést játszik le a mai csapatmérkőzésből. Összességében – így, hogy a Gyulaiak hiányosan érkeztek a mérkőzésre, s a számunkra legkellemetlenebb védő stílusú játékosuk nem jött el – könnyűnek ígérkezett a találkozó.

Polónyi nagyon jó, magabiztos játékkal megnyerte mindegyik mérkőzését. Gyetvai és Jádi összeszedetten versenyzett, és hozták a tőlük elvárható eredményt. Szűcs Bencének és Mayer Lászlónak nagyon jó mérkőzéseik voltak a rutin megszerzéséhez.

A folytatásban az a mérkőzésünk következik, amit idegenben elveszítettünk. Készülünk, hogy visszavágjunk a Dunaharaszti MTK I. csapatának.

Kecskeméti Spartacus Sportkör és Közösségi Tér

Facebook

 

Kapcsolódó cikkünk

 

Hozzászólások