A női asztaliteniszezők a tavaszi fordulókat megkezdték Budapesten az Ormai László csarnokban, a legfelső osztályban. A Spartacus csapatára négy mérkőzés várt a hétvégén, de az igen kedvezőtlen előjelek tudatában nem volt egyszerű a felkészülése a csapatnak.

Esemény: női Extra Liga

Sportág: asztalitenisz
Időpont: 2022.01.28-30.
Helyszín: Ormai csarnok Budapest

noi extra liga

Zsitva Vivien, Palincsárné Farkas Szilvia és Márkus Enikő

Eredmények:

Kecskeméti Spartacus Sportkör és Közösségi Tér – PET-BAU A.S.E. Orosháza I 6:2
Kecskeméti Spartacus Sportkör és Közösségi Tér – Békési Team 6:2
SH-ITB Budaörsi Sport Club I. – Kecskeméti Spartacus Sportkör és Közösségi Tér 7:0
Kecskeméti Spartacus Sportkör és Közösségi Tér – Budapesti ERDÉRT SE 1:6

Kedvezőtlen előjelek, mégis jó hétvége!

Az őszi harmadik hely megtartása, illetve a Final Fourba kerülés szempontjából pedig fontos mérkőzések vártak a sparis játékosokra. Ciurcui Melinda Portugáliából nem tudott eljönni. Tölgyes Dorottya folyamatos könyökproblémáktól szenved, Füle Kata az iskolájától kapott az egészségügyben ellátandó feladatot (így a három napból egyen tudott játszani). Drabant Anita csuklója még mindig nem harcra képes, Polónyi Nórát pedig a szabályok nem engedték Extra Ligát játszani.

Márkus Enikő és Farkas Szilvia (az asztal túloldalán, kékben)

Ennek fényében még a csapatösszeállítás sem volt egyszerű feladat, de a kiállás nem forgott veszélyben, köszönhetően a második csapatban játszó játékosok beugrásának. Radonjic-Mojsilov Aleksandrára, Palincsárné Farkas Szilviára, Márkus Enikőre, Zsitva Vivienre óriási feladat hárult ezáltal. A hétvégén a gondokat látva így minden meccsnek, minden poénnak óriásivá nőtt a jelentősége.

Kecskeméti Spartacus Sportkör és Közösségi Tér – PET-BAU A.S.E. Orosháza I 6:2
Győztesek: Radonjic-Mojsilov 3, Füle 1, Palicsárné 1, Radonjic-Mojilov-Füle páros 1

A női Extra Liga első napján még számíthatott a csapat Füle játékára Orosháza ellen, ami fontosnak bizonyult az esélyeink megmaradása érdekében. Radonjic-Mojsilov kiváló őszi teljesítményének folytatására nagy szükségünk volt ezen a meccsen is, és küzdésének, harcosságának az orosháziak látták kárát.

Vezéregyéniségének bizonyításául mindhárom egyéni, plusz páros mérkőzését is besöpörte, nagy segítséget nyújtva ezáltal a csapatnak a győzelemre. Füle Kata ezen a napon kicsit halványabb teljesítménye érződött az eredményben is, mivel egy nehezen kiizzadt győzelme után váratlan vereségbe futott bele.

Palicsárné Farkas Szilvia és Márkus Enikő

A csapatnak viszont volt egy meglepetésembere is Palincsárné Farkas Szilvia személyében, aki nagy visszatérőként 18 év után újból a legfelső osztályban szerepelhetett. Régi-új játékosunk küzdése, motiváltsága, lelkesedése győzelmet ért számára és a csapatnak egyaránt, amivel hozzájárult csapatunk 6-2-es győzelméhez.

Kecskeméti Spartacus Sportkör és Közösségi Tér – Békési Team 6:2
Győztesek: Radonjic-Mojsilov 3, Füle 1, Palincsárné 1, Radonjic-Mojsilov-Füle páros 1

Az első mérkőzésünkhöz hasonlóan a békési csapat ellen is a páros győzelemmel indítottuk a találkozót, ami lendületet adott a csapatnak. Az egyéni mérkőzések első köre alátámasztotta a kezdés fontosságát, mivel mindhárom találkozót sikerült hoznunk.

Radonjic-Mojsilov és Füle döntő szettben a vártnál nehezebben, míg Palincsárné egy váratlanul sima, bravúrnak számító 3:0-s győzelemmel kerekedett felül esélyesebb ellenfelén.

A folytatásban Füle és Palincsárné kikapott, de Radonjic-Mojsilov még két egyéni győzelme kellett ahhoz, hogy újabb 6:2-es sikert könyvelhessünk el.

SH-ITB Budaörsi Sport Club I. – Kecskeméti Spartacus Sportkör és Közösségi Tér 7:0

A budaörsi csapat ellen a továbbiakban vasárnap sem Füle, sem Radonjic-Mojsilov nem állt már a csapat rendelkezésére, így Márkus Enikő és Zsitva Vivien állhatott asztalhoz Palicsárné mellett. A papírforma és a mérkőzés képe is a Póta Georginát is a soraiban tudó együttes mellett szólt. A várakoznak megfelelően, de nagyon tisztesen helytállva a tartalékos csapatunk sima vereséget szenvedett a bajnoki címre is esélyes csapattól.

Kecskeméti Spartacus Sportkör és Közösségi Tér – Budapesti ERDÉRT SE 1:6
Győztesek: Zsitva 1

A folytatás sem ígérkezett könnyűnek, mivel az olimpiát is megjárt Madarász Dórával felálló Erdért csapata csupa válogatottból álló együttese eddig veretlen a bajnokságban. A cél itt is inkább a tapasztalatgyűjtés és helytállás volt csapatunk részéről, mivel reálisan az ellenfél sokkal magasabb színvonalat képviselt nálunk.

Így az is nagy öröm volt számunkra, hogy szoros szettekkel, sőt szett nyeréssel is nehezíteni tudtuk ellenfelünk dolgát. Egyetlen nyert meccsünk Madarász Zsitva elleni feladott mérkőzése révén jött össze, mert az ellenfél kisebb húzódással bajlódott, és nem kockáztatta a további játékot a sima mérkőzést látva.

Szabó Krisztián: Az előjelek ismeretében a maximumot sikerült kihoznunk a hétvégi szereplésből, köszönhető csapatunk egységének, összetartásának. Radonjic-Mojsilov kiemelkedő teljesítménye, Füle küzdése, Palicsárné harcossága mind kellett ahhoz, hogy sikeresen átvészeljük ezt a nehéz időszakot.

 

Forrás:Kecskeméti Spartacus Sportkör és Közösségi Tér

A sportághoz kapcsolódó korábbi cikkünket itt találja.

 

 

 

 

Hozzászólások