Asztalitenisz Budapest Bajnokság U-17 és U-19 korosztály számára – Budapesten a lányoknak az Ormai asztalitenisz csarnokban, míg a fiúknak a BVSC asztalitenisz csarnokában került megrendezésre a Budapesti Asztalitenisz Szövetség szervezésében az U-17, U-19 lány és fiú korosztálynak ranglista versenye.

budapest bajnoksag

Budapest Bajnokság:

A Kecskeméti Spartacus Sportkör és Közösségi Tér – Kecskeméti Sportiskola versenyzői is asztalhoz álltak a versenyen. A lányoknál Polónyi Nóra képviselte Kecskemét asztalitenisz sportját. Nóra még szombaton délelőtt felvételi írásbelin vett részt, majd az iskola előtt várakozó autóba pattant, és Budapestre utazott, hogy az Ormai asztalitenisz csarnokban folytassa a napot.

A szombaton megrendezett egyéni U-19 versenyszámban a csoportküzdelmekből első helyen jutott tovább a 16-os fő táblára. A folytatásban az első mérkőzését megnyerte, majd nagy csatában 4/3 vereséget szenvedett a 4 közé jutásért, így az 5. helyen végzett.

Vasárnap az U-17 versenyszámban már párosban is tudott indulni Molnár Kendra Statisztika társával. A verseny első kiemeltje volt a párosunk, ehhez méltóan magabiztosan versenyeztek.

Minden mérkőzésüket megnyerve az első helyen végeztek, és lettek Budapest Bajnokság U-17 páros versenyszám bajnokai 2022-ben.

Fodor Miklós edző: “Dicséretes hogy Nóri az idősebbek között is felszabadultan tudott versenyezni. Komoly feladatok állnak előtte az elkövetkező időszakban, a sportban és az élet többi területén is.”

A fiúknál az U-19 versenyszámban Gyetvai Ákos és Mayer László indult. A csoportmérkőzések során nem sikerült mérkőzést nyerni. Az U-17-ben Mayer László vett részt vasárnap. A csoportban egy győzelmével körbeverés alakult ki, a szettarány a körbeverés résztvevői között neki nem kedvezett, így nem jutott tovább a csoportból.

forrás: Kecskeméti Spartacus Sportkör és Közösségi Tér

 

Kapcsolódó cikkünket itt találja.

 

 

Hozzászólások