Annak ellenére, hogy a tél közepén tartunk, szinte kitavaszodik az Egykettő Borbisztró háza táján, hiszen februárban színes, ízes és változatos programokkal kötetlenebb kikapcsolódási lehetőségek iránt érdeklődőket. Február elsejétől a pult mögé áll Rony Bass, akit rezidens DJ-vé fogadott a hely, február 6-án folytatódik a Women’s Wine World rendezvénysorozat, amely női borászok közreműködésével kéthetente jelentkezik. Szintén ezen a napon kerül sor az Ybl Galéria első kiállítás-megnyitójára, Balogh István Péter főszereplésével.

A tél utolsó hónapja minden évben lassabban telik, mint a többi. Ilyenkor már várjuk a tavaszt, a napsütést, rajongunk minden egyes madárfüttyért, amit meghallunk, hiszen hosszú, hideg és zord volt az idei tél is. Most viszont legalább 3 okot mondunk arra, miért is szeretjük annyira a mostani februárt, miért is barátkoztunk meg a gondolattal, hogy a tavaszra még várni kell.

Első ok

Február 6-án 7 órától ismét a nőké és a női energiáké lesz a főszerep az Egykettőben, hiszen folytatódik a Women’s Wine World rendezvénysorozat, mely a női borászokat helyezi a figyelem középpontjába. Ezúttal a Gál Pincészet és a Hilltop borait prezentálja Gálné Dignisz Éva és Szegedi Csilla, akik újfent bebizonyítják, hogy a bor, ha női, akkor más energiákkal rendelkezik. 3-3 saját nedűt mutatnak be, melyek mellé a hely szakácsai apró kísérő falatokat álmodtak meg.

2011/2012-es borokat vesznek alapul, lesz itt Sárgamuskotály, Merlot, Chardonnay, Olaszrizling, Cabernet Sauvignon és Szent Márton rosé is, melyekről beszélgethetnek és amelyeket természetesen meg is kóstolhatnak a résztvevők.

Második ok

Február 6-án este 6 órától egy férfi is főszerepet kap, nevezetesen Balogh István Péter, akinek kiállítása ezen a napon nyílik meg az Ybl Galériában. A rendezvény egyben a hely hivatalos megnyitója is lesz.

A festő önálló kiállításain kívül rendszeresen vesz részt hazai és nemzetközi művésztelepeken, csoportos kiállításokon. Alkotásai megtalálhatóak magángyűjteményekben és közintézményekben, és ezúttal egy hónapon át az Ybl Galériában is.

Az Ybl Galéria olyan kortárs művészeknek szeretne kiállítási lehetőséget nyújtani a jövőben, akik a képzőművészet jellemzően nem progresszív útját járják, magas szakmai színvonalat képviselnek. Az alkotók a magyar művészeti élet ismert és méltán elismert figurái lesznek.

2013 márciusában Rainer Máté, áprilisban Müller Árpád, májusban Sebestyén János, júniusban pedig Magyar Gábor kap lehetőséget arra, hogy a budapesti közönség egy hónapon át ismerkedhessen műveikkel.

Harmadik ok

Az ezeknél lazább és kötetlenebb programra vágyók szintén megtalálhatják a kedvükre valót, hiszen az új rezidens DJ, Rony Bass főszerepet kap minden csütörtökön, pénteken és szombaton este 7 órától. Ezeken az estéken a Sörsöntés is kivirágzik, hiszen a helyszín egyetlen női szakácsa, Jordán Piroska prezentál majd finomabbnál finomabb falatokat a bulizni vágyóknak.

Lesz itt húsos és vegetáriánus ételválaszték is. Aki véres hurkáról álmodik a korsó mellé, az is elégedett lesz, aki pedig kecskesajttal kísérné a legújabb csapolt csodákat, annak sem kell csalódnia. 

Köszöntünk február!

Forrás: Arteregó Kft.

2013. február 1.

Hozzászólások