Érdekes és kreatív elfoglaltságot találhat magának felnőtt és gyerek egyaránt (sőt, közösen a legjobb), ha papírt, rajzolóeszközt, fényképezőgépet (valamint Internetet, lexikont stb.) ragad, és természetismereti tudását bevetve részt vesz a Herman Ottó Emlékév mozdonymatrica-tervezési pályázatán.

 

Az „utolsó magyar polihisztorra” emlékezve ugyanis az Északerdő Zrt. egy Mk48-as típusú mozdony tematikus felmatricázását tervezi. A kisvasúti „reklámmozdonyon” megjelenő motívum megtervezésére ötletpályázatot hirdet, amelyre bárki jelentkezhet.

Az elkészítendő mű témája: Herman Ottó és munkássága.

Feltételek: a pályamű legyen a mozdony teljes külső felületét beborító képi és tetszés szerint szöveges motívum, idézze fel Herman Ottó munkásságának főbb elemeit, életének fontosabb állomásait és Miskolchoz való kötődését. A pályázatra komplex terveket várnak, kizárólag digitális képformátumban. A pályaműveknek tartalmazniuk kell 2 db oldalnézetet, egy elöl- és egy hátulnézetet.

Beérkezési határidő: 2014. június 16.

Díjazás: a nyertes pályázó díja egy hétvége az Északerdő Zrt. bármely szálláshelyén, és egy korlátlan utazásra szóló, éves LÁEV-szabadjegy az egész család részére.

És ha nem a Te matricádat választják? Akkor is nyertes vagy: a Tiéd lesz egy hasznos, értékes tudásanyag a „madarak atyjának” munkásságáról, elkészített pályaművedet pedig iskolai tablókhoz vagy az otthoni játék- és villanymozdonyok dekorálására (lekicsinyítve) remekül felhasználhatod.

A mozdony rajzát, méreteit, illetve a pályázatról részletes információt ezen a linken találsz.

Viczenik Anna

2014. június 12.

Hozzászólások