Dragony Tímea szerzői estje Budapesten a Benczúr Házban

2016. május 11-én, szerdán este 19.00 órakor Dragony Tímea várja a vendégeit a Benczúr Házba (1067 Budapest, Benczúr utca 27.)

dragonyElőadók:Varga Oszkár hegedűművész
Sándor Zoltán hegedűvirtuóz
Kun Ágnes Anna operaénekes
Ittzés Gergely Liszt-díjas fuvolaművész
Klenyán Csaba Liszt-díjas klarinétművész
Fernando Serrano Montoya trombitaművész.

Zongorán közreműködik a szerző: Dragony Tímea
Az est házigazdája: Papp János színművész

A belépés ingyenes. A színvonalas műsorra szeretettel vár mindenkit a zeneszerző, Dragony Tímea!


Tájfutás Világnapja

A kecskeméti Vasútparkban 2016. május 11-én

tajfutas
A Tájfutás Világnapja alkalmából ezúton is meghívunk mindenkit egy kis játékra a Vasútparkba. Egész nap várjuk az érdeklődőket, hogy kipróbálják ezt a sportágat, közben részesei legyenek egy rekordkísérletnek!
A játék lényege, hogy a parkról készített térkép alapján, a rajtból indulva a térképen jelzett pontokat kell megtalálni. A játék kortalanul űzhető, fizikai és egyben szellemi kihívást jelent a próbálkozóknak. A részvétel díjtalan.
Különböző hosszúságú (500-1500m) és nehézségű pályák közül lehet majd választani, melyet többféle módon tudnak teljesíteni: gyalogolva, kocogva, futva, egyedül, csapatban….
A Tájfutás Nemzetközi Világnapja szervezőinek nem titkolt célja a Svájcban 2003-ban felállított rekord megdöntése, amikor világszerte 1381 helyszínen 207979 jelentkező vett részt egy hasonló kezdeményezésben – ennek leszünk mi az egyik állomása.
Idén 250.000 résztvevő a cél.
Találkozzunk a Vasútparkban május 11-én! Bánki Jusztina,
Kecskeméti Zöld Sportok Egyesülete


Honeybeast koncert Kecskeméten, a Hírös Agórában

HONEYBEAST koncert
a Hírös Agóra Kulturális Központban
május 11-én, szerda 19 órakor

Belépődíj: 3.200 Ft

honeybeast

Zenekari tagok:
Tarján Zsófia – ének
Bencsik-Kovács Zoltán – gitár
Tatár Árpád – gitár
Lázár Tibor – basszus
Kovács Tamás – dob
Kővágó Zsolt – billentyű
.
Érzelmes extrémitás, kiszakadó lélek és józan racionalitás, akár egy szál gitáron (vagy ukulelén) is előadható dalok és végsőkig kidolgozott hangszerelés, tábortűz-romantika és nadrágszár-lobogtató basszus, vonósnégyes és kifacsart elektronika, finom irónia, metsző szarkazmus és mély emberi drámák a szövegekben.- ez a Honeybeast.

A zene iránti elkötelezett rajongás és a nem csak táncos lábakat megmozgató koncertélmény nyújtásának vágya hozta létre a hattagú szegedi zenekart .

A Honeybeast első, Parazita c. lemeze 2009-ben jelent meg. (Az album egyedülálló, hiszen nem dupla album, mégis két CD-t tartalmaz, a tizenkét számot magyarul és angolul is meghallgathatjuk.) A rádiók és a zenekar által is szívesen játszott címadó szerzemény mellett olyan remek nótákat fedezhettek fel a rajongók a lemezen, mint az Isten háttal áll, a Combat, az Elfogadom vagy a Things.

2011 elején jött a Portugál, amely hónapokig táborozott a Petőfi Rádió 30-as listáján. A dal sikere sok új rajongót hozott , és egyértelmű irányt szabott az első lemez szinkretikus kavalkádja után. Az új darabok döntő többsége magyar nyelvű, és még inkább előtérbe került az elektronika, valamint az akusztikus hangszerek használata.

A zenekar nem csak zeneileg született újjá. 2012 elején Czutor Anettet Tarján Zsófi váltotta az énekes poszton.
/Koncert.hu/

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Fusce quis sollicitudin nisl. Nulla sit amet lectus massa. Sed vehicula ipsum eget diam suscipit, vitae rutrum massa consequat. Fusce accumsan, nisi eu posuere posuere, ex purus finibus arcu, eu interdum nisl ligula vel dui. Integer ut justo id sapien sagittis accumsan. Vivamus tristique odio in metus bibendum tincidunt. Mauris eget condimentum ex. Morbi maximus tortor a elit suscipit, eget tempor nisi porta. Nunc varius libero ut orci egestas, eu bibendum diam porttitor.


HydrangeasEtiam lobortis dolor odio, nec condimentum ex sollicitudin quis. In turpis lectus, hendrerit eu neque vel, mollis congue felis. Phasellus viverra, lorem mollis semper sodales, neque quam bibendum urna, vulputate pretium purus magna quis diam. Nam dapibus velit ac quam maximus dapibus. Suspendisse pulvinar mauris quis arcu fringilla, sed egestas libero aliquam. Pellentesque habitant morbi tristique senectus et netus et malesuada fames ac turpis egestas. Phasellus nec ligula auctor, laoreet dolor id, vulputate magna.