A nyár első napja ismét a muzsikáé: június 21-e a Zene Ünnepe. Az Európa-szerte immár 20 éves, nagyszabású zenei eseményt a hazai rendezők idén a Cseh Tamás Programmal együttműködve bonyolítják, a programsorozat fő helyszíne pedig a Várkert Bazár lesz.

 

zene_unnepe_05_21

 

A Zene Ünnepe az előző évek hagyományait megőrizve, ugyanakkor számos újdonsággal várja közönségét 2015. június 21-én. Idén a Zene Ünnepe magyarországi szervezőinek szakmai partnere a Cseh Tamás Program. Az együttműködés eredményeként a program által támogatott zenekarok is fellépnek majd a Zene Ünnepének fő helyszínén, a Várkert Bazárban. Szintén újdonság, hogy ebben az évben a szervezők az egykori Ifipark helyszínén, az emblematikus tér hangulatát idéző produkciókkal, programokkal készülnek. A Várkert Bazár mellett az ország egész területén számos izgalmas koncert, népszerű fellépő várja a résztvevőket délután 4-től este 9-ig.

 

varkert_bazar

 

A szervezők 2015. június 2-ig várják klubok, zenekarok jelentkezését a közös ünneplésben való részvételre. A zenélés örömérért játszó zenekarok és a nagyszabású akcióhoz csatlakozó, a koncerteket befogadó klubok az azeneunnepe.hu oldalon jelentkezhetnek.

 

cseh_tamas

 

„A Zene Ünnepének nincsenek kötöttségei, sokkal inkább lehetőségei. Ezen a napon az utcazenészektől kezdve a nagy kamarazenekarokig minden, szabadtéren vagy koncertteremben, a Zene öröméért tartott, ingyenes zenei rendezvénnyel a Zenét ünnepeljük.” (Jeges Zsolt, a Zene Ünnepe magyarországi programsorozatának főszervezője)

Több info és jelentkezés ITT .

 

Hozzászólások