2015. május 28-án kerül a mozikba a Bazi nagy francia lagzik című színes, szinkronizált, francia vígjáték, mely a 2014-es év legbombasztikusabb sikere volt Franciaországban, és minden idők Top10 legnézettebb francia filmjei közé is bekerült.

bazi_nagy_francia_lagzik_03

A film főszerepét az a Christian Clavier alakítja, aki mára a francia komédia egyik legismertebb és legnépszerűbb alakjává nőtte ki magát, és olyan filmekben láttuk, mint a Jöttünk, láttunk, visszamennénk-filmek, valamint az Asterix-sorozat.

Claude Verneuil és felesége, Marie katolikus szellemben nevelték fel négy lányukat, Isabelle-t, Odile-t, Ségolene-t  és  Laure-t.  A  három  legidősebb  közülük  már megházasodott,  szüleik  legnagyobb  tragédiájára  mindegyikük  más-más  vallású  és etnikumú: szefárd zsidó, muszlim arab és kínai férjekhez. A Verneuil-szülők mindent
megtesznek  azért, hogy azt láttassák, elfogadják vejeiket, de nehezükre esik tagadni előítéleteiket: a családi összejövetelek így csupa kellemetlenséget tartogatnak számukra.

bazi_nagy_francia_lagzik_12
A házaspár utolsó reménye a legfiatalabb lányukban van, és azt remélik, hogy Laure egy napon majd egy katolikus férfit visz haza bemutatni a családnak. Elkeseredésükben a család  régi  barátjának  agglegény  fiával  is  megpróbálják  összeboronálni  lányukat.  Nem tudják,  hogy  Laure-nak  már  van  egy  választottja,  akihez  hozzá  is  szeretne  menni feleségül.  Amikor Laure  bejelenti  nekik,  hogy választottja  katolikus  és  Charles-nak hívják,  a  szülők  fellélegeznek,  és  még  azt  is elnézik  neki,  hogy  a  férfi színészként dolgozik. Az első találkozáskor azonban döbbenten veszik tudomásul, hogy a férfi színes bőrű bevándorló, szülei Afrikában élnek..

 

BAZI NAGY FRANCIA LAGZIK
Színes, szinkronizált, francia vígjáték

Rendezte: Philippe de Chauveron
Írta: Philippe de Chauveron, Guy Laurent
Producer: Romain Rojtman
Fényképezte: Vincent Mathias

Vágó: Sandro Lavezzi
Főszereplők: Christian Clavier, Chantal Lauby, Ary Abittan, Medi Sadoun

Hozzászólások