2016. április 8-10-ig ismét a budapesti Vasúttörténeti Parkban kerül megrendezésre Közép- és Kelet-Európa legnagyobb veteránjármű rendezvénye, az Oldtimer Show.

oldtimer1
Idén 10 éves az Oldtimer Show! Ebből az alkalomból a szervezők különleges kiállítási anyaggal készülnek. Külföldről érkeznek az show-ra Maserati, Bugatti és Audi versenyautók. A motorkiállítás az eddigi legkomolyabb lesz, páratlan és eddig ismeretlen ritkaságok sorát vonultatjuk fel. Indian, Wanderer, Hendesron, Viktória, Horex és NSU exclusív modellek mellett egy BMW motorkiállítás is látható lesz. A kiállítócsarnokban sok-sok antik autó és motorkerékpár kerül majd bemutatásra.

Ettől az évtől bevezetjük a „Fesztiválbusz” kényelmi szolgáltatást. A rendezvény teljes nyitvatartási ideje alatt 90 fős, alacsonypadlós buszok fogják szállítani díjmentesen az Oldtimer Show közönségét a Nyugati pályaudvar és a Vasúttörténeti Park között.

oldtimer2

 

A jegypénztáraknál a belépőjegyek mellé Oldtimer Show matricát adunk ajándékba. A gyerekeket az Orient csarnokban csokoládé szökőkút és gyerekfoglalkoztató várja.

Az Oldtimer Show Kft. koncepciója, hogy a rendezvény területére belépők rengeteg ingyenes szolgáltatással és újdonsággal találkozzanak. Gasztronómia utca, kóstolás és rengeteg gyerekprogram várja a látogatókat: ugrálóvár, légcsúszda, népi játszótér, arcfestés, íjászat oktatás, kézműves foglalkoztatók, fafaragás oktatás, furulya oktatás, állatsimogató, kovácsműhely, hagyományőrző termelő eszköz kiállítás, Csabai Tájházmúzeum, vasútmodell és terepasztal kiállítás, stb…

oldtimer3

 

A 2016-os Oldtimer Show korelnöke egy 118 éves Panhard Levassor antik autó lesz. Az Európa számos országából érkező oldtimer gyűjtők járművei mellett egy, az USA-ból érkező oldtimer autós kiállítója is lesz a 10 éves Oldtimer Show-nak. Látható lesz még busz és teherautó kiállítás, USA autó kiállítás, Youngtimer autó kiállítás, traktor és stabil motor kiállítás és gépindítás bemutatók, katonai járművek, mozdonyforgató, gőzmozdony- és vasútikocsi kiállítás.

A nagy parkban Kézműves Vásár is lesz, a gyerekeknek pedig vurstli. A Vasúttörténeti Park minden interaktív programja üzemelni fog az Oldtimer Show hétvégéjén: kerti vasút, sínautó, lóvasút, hajtányok és egy igazi gőzmozdony, amin próbautat is lehet tenni a masiniszta mellett. Az Oldtimer Show kiállításon kívül lesz ismét „Oldtimer Találkozó” is, 3 napon keresztül.

Bővebb információk

Forrás: Oldtimer Show Kft.

Hozzászólások