Idén ismét a közkedvelt retro helyszínen, a budapesti Vasúttörténeti Parkban kerül megrendezésre április 10-12-ig, 10 hektáros rendezvényterületen az Oldtimerek Hétvégéje.

unnamed (1)

A Víztorony Parkban új látványosságot csodálhatnak majd meg a látogatók, a Csabai Tájházat (3-as bejárat) ahol a Csabai Hagyományőrző Kör csabai kolbász kóstolót tart.

A 2-es bejárattól a középső átjáróig gasztronómia utca várja a háztáji ízek kedvelőit.

ret2

A Víztorony Park területén rengeteg ingyenesen használható gyerekprogram lesz: légvár, népi játszótér, állatsimogató rengeteg állattal, arcfestés és gyerekfoglalkoztató, kézműves foglalkozások.

A nagy parkba erről a területről lehet majd átmenni az új középső kapun, amin szabad az átjárás oda-vissza egész nap.

Természetesen a nagy park is tele lesz látványosságokkal, köztük három kiegészítő rendezvénnyel: az aszfaltos főutcában „kolbász utca” lesz az őszi „Disznótoros Kolbászfesztivál” mintájára, a bazaltköves úton pedig kézműves vásárt rendeznek.

ret4

A belső parkolóban lesz a „Kalandjárók Kiállítás”, ahol hajókat és lakókocsikat állítanak ki.

Természetesen a rendezvény fő látványossága az oldtimer autók és motorok új kollekciójának bemutatása lesz a 3000 négyzetméteres Orient és az 1700 négyzetméteres West csarnokokban.

Az Orient csarnok előtti aszfaltos részen Youngtimer kiállítást rendeznek.

ret5

 

Újdonság lesz a „KGST party” a Víztorony Park területén. Ugyanitt az oldtimer autóval vagy motorral érkezők találkozóját is megrendezik. A részvétel kötetlen: a résztvevő járművekkel a rendezvény nyitvatartási idejében bármikor lehet jönni vagy menni.

Az új program egész hétvégén tart, rendkívüli kolbászkínálattal: Csabai Csípőstől a medvekolbászig minden! Az ország minden pontjáról és a szomszédos országokból is eljönnek a legnevesebb kolbászkészítők.

ret9

Érdemes tehát már pénteken kilátogatni a rendezvényre és bevásárolni a disznótoros finomságokból, sajtokból, lekvárokból és az egyéb háztáji termékekből, amiket a boltokban nem lehet kapni.

A látogatók a Disznótoros Kolbászfesztiválon megszokott módon kóstolgathatnak majd a füstölt kolbászokból és a sajtokból.

A jegyeket elővételben az ismert országos jegyirodákban, vagy interneten a www.ticketportal.hu oldalon lehet megvásárolni.

Részletes infó: www.oldtimershow.hu

Forrás: Oldtimer Show Kft.

 

Hozzászólások