De ki is Anna és ki lehet Márton S.? 

Szlávics Anna énekes-gitáros dalszerző és Somogyi Márton zongorista múlt november óta koncertezik duó műsorával. „Négydalos” című első kislemezük már hallható, illetve letölthető.

 „Kicsit sanzon, kicsit jazz, klasszikus értékek mentén mai zenét írunk, játszunk Somogyi Marcival. Mindenekelőtt mégis a személyesség a legerősebb benyomás a dalokban. A hallgatók legalábbis legtöbbször ezt szokták mondani, és azt hiszem, igaz lehet a „Négydalos”-ra is. Az utat persze nem előre jelöltük ki, ezért fontos nekünk, alkotóknak is, hogy időről-időre szülessen egy „legyomat”, egy lemez, amit mint az úton egy mérföldkövet aztán hátra is hagyunk. Önismeret, de nem csak szakmailag, emberi oldalról is. Nálam a dalszerzés ösztönös folyamat, ennek szépségeivel és buktatóival együtt. Dalszerző vagyok és nem producer, még akkor sem, ha sokszor kerülök olyan döntési helyzetbe, ami a produceri feladat volna. A hangszerelésben is legtöbbször zenészeim tudására támaszkodhatok, és most sem volt ez másképp.

Szlávics Anna és Somogyi Márton

arcival múlt augsztusban kezdtünk együtt dolgozni, engem előtte főleg Cirkusz-KA etno-jazz zenekaromban lehetett látni, hallani. Velük már jópár lemezfelvételen is túl vagyunk, de mindig más élmény egy felvétel születése. Somogyi Marci ízig-vérig jazz zenész, nem játsza le kétszer ugyanazt, de ugyanazt a minőséget és hangulatot más-más dallammal és ritmussal festi koncerten, de a felvételen is. Izgalmas így a közös munka, minden az érzékeny és gyors reagálásról szól, a folyamatos figyelésről kifelé és befelé. Nekem jóval kötöttebbek a témáim, mégis minden pillanatban egymásra reagálunk, így nagyon feltölt a közös munka, akár stúdió, akár koncert, de egy próba is.

Még izgalmasabb tehát egy ilyen kiragadott, soha vissza nem térő zenei pillanatot továbbgondolni egy sűrűbb zenei szövetté, többsávos stúdiófelvétellé dolgozni. Igen, akár a hibákat is felvállalva. Hogy elkészüljön a „Négydalos”, persze nem csak nekünk fontos. Eddigi koncertjeinken igazán elkégyeztetett minket hallgatóságunk, szerettük volna viszonozni ezt. A dalokat nem is áraztuk be, „name your price from 0” vagyis mindenki annyit ad, amennyit gondol, amennyivel úgy érzi, hogy segíteni tudja munkánkat, további felvételek születését. Így, akár ingyen is letölthető a négy dal.

Szövegvideó is készült a legnyáriasabb dalhoz, semmi drámai, csak egy kis játék és színek a szemnek is a fül kényeztetése mellé.”

 

 

Hozzászólások