Kecskeméten, a Neumann János Egyetemen ünnepi szenátusi ülést tartottak 2018. július 7-én, szombaton, mely egyben Diplomaátadó Ünnepség is volt. 

Az ünnepi szenátusi ülés elnökségében helyet foglalt Dr. Ailer Piroska, az egyetem rektora, Finta Zita kancellár, valamint a kecskeméti karok dékánjai: Dr. Kovács Lóránt, a GAMF Műszaki és Informatikai Kar dékánja, Dr. Palkovics András, a Kertészeti és Vidékfejlesztési Kar dékánja, és Dr. Fülöp Tamás, a Pedagógusképző Kar dékánja, valamint Gaál József, Kecskemét alpolgármestere.

A vendégek között ott volt többek között dr. Salacz László országgyűlési képviselő, Szeberényi Gyula Tamás, Kecskemét Megyei Jogú Város alpolgármestere és Rideg László, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés elnöke is. Az ünnepségen köszöntőt mondott az Egyetem rektora és kancellárja, a rendezvény végén pedig a város részéről Gaál József alpolgármester búcsúztatta el a végzett hallgatókat biztató szavakkal, akik a világszerte ismert módon, a sapkájuk feldobásával köszöntek el a Neumann János Egyetemtől.

A Neumann János Egyetemen a 2017/2018-as tanév tavaszi félévében összesen 591 hallgató záróvizsgázott, ebből a kecskeméti képzési helyeken összesen 445-en. A karonkénti megosztás a következő: a GAMF Műszaki és Informatikai Karon 183 hallgató, a Kertészeti és Vidékfejlesztési Karon 35 hallgató, a Pedagógusképző Karon pedig 227 hallgató tett záróvizsgát.

A rendezvény része volt a diplomák átadása után az arra érdemes hallgatók jutalmazása. Kiemelkedő tanulmányi és versenyeredményükért a 2017/2018-as tanévben több hallgató részesült jutalmazásban. A Hallgatói Önkormányzat oklevéllel díjazta azokat a végzősöket, akik jelentős tevékenységet végeztek a közösségért, aktívan támogatták a hallgatói életet.

A végzett hallgatók mellett kiemelkedő munkájuk elismeréseként az Egyetem aktív dolgozói közül is néhányan dicséretben részesültek. Ailer Piroska rektor adta át a Rektori dicséretet Dr. Lelkes Zoltán és Dr. Baglyas Ferenc főiskolai tanároknak. Finta Zita kancellár pedig Kancellári dicséretet adott Répási Annamáriának.

A hallgatók nevében Kecskés Dóra, a Pedagógusképző Karon végzett hallgató búcsúzott el frappánsan az egyetemtől és Kecskeméttől. A zenekar pedig a népszerű Beatles-dal eljátszásával a diákokkal és a szülőkkel együtt mondta, énekelte: Let it be!

 

 

Hozzászólások