Kecskeméti asztaliteniszezők a Diákolimpián – Egy kimaradt év után rendezték meg a hétvégén a 2021/2022-es iskolai tanév asztalitenisz országos döntőjét. A területi, majd a megyei döntők után az országos megmérettetés várt az asztaliteniszező diákokra. 2022. február 18-20-án a Kiskunfélegyházi Sportcsarnokban 20 asztalon bonyolították a versenyt.

A háromnapos rendezvényre az ország minden megyéjéből érkeztek versenyzők. Kecskemétiek is indultak a versenyen, s a Diákolimpián a Kecskeméti Spartacus Sportkör és Közösségi Tér – Kecskeméti Sportiskola versenyzői  bejutottak a döntőbe.

Az I-II. korcsoport „A” osztályának (igazolt versenyzők) versenyszámában Galamb Nóra – a Kecskeméti Széchenyivárosi Arany János Általános Iskola tanulója – nagyon szép versenyzéssel végzett a 4. helyen. A sorsolása sajnos nem volt kedvező, az elődöntőben a későbbi bajnokkal (Fazekas Lizett) kellett neki játszania, ahol nem ő volt az esélyes. A 3. hely kijátszásán nem tudott nyerni, így a 4. helyen végzett.

diakolimpian

A Diákolimpián a III-IV. korcsoport „A” osztályának versenyszámában Polónyi Nóra 1. helyen végzett, ő a Kecskeméti Belvárosi Zrínyi Ilona Általános Iskola Béke Általános Iskolájának tanulója. Polónyi Nóra az utolsó pillanatban kapta meg a lehetőséget az indulásra. Az ő korosztályában Müller Evelinnek (Soltvadkert) volt indulási jogosultsága, de ő sérülés miatt nem tudott jelen leni ebben az időben, így Nóra képviselhette Bács-Kiskun megyét és a kecskeméti asztaliteniszt. Sikeresen vette az akadályokat, és a döntőben legkevesebb különbséggel nyerni tudott. A 2021/2022-es tanévben a III-IV. korosztály A osztályában Polónyi Nóra a bajnok.

 

Az V-VI. korcsoport „A” osztályának versenyszámában Gyetvai Ákos – a Kecskeméti Bolyai János Gimnázium tanulója – 10. helyen végzett. Gyetvai Ákos a csoportküzdelmekből feljutott a fő táblára. A nyolc közé jutásért a későbbi 2. helyezettől szenvedett vereséget.

A Kiskunfélegyházi Sportcsarnok méltó helyszínnek bizonyult a rendezvény lebonyolításához. A Diákolimpián a legeredményesebb megye Bács-Kiskun lett. Gratulálunk a kecskeméti asztaliteniszezők diákolimpiai sikeréhez!

Kecskeméti Spartacus Sportkör és Közöségi Tér

Facebook

Kapcsolódó cikkünk

 

Hozzászólások