A Kecskeméti Ifjúsági Otthon Tükörtermi hangversenyeivel kapcsolatos céljaink: 
1. beavató jelleggel ismerkedés a klasszikus zenei hangversenyek hangulatával.

top

2. a gyermekek életkorához (óvodások, kisiskolások) igazodva játékos, interaktív elemek beépítése, a mese és zene váltakozása, hangszerekkel való ismerkedés.
3. közös családi élmény (zenehallgatás, közös éneklés, tánc) segítségével az igényes zene közvetítése, a zenei ízlés fejlesztése.

A klasszikus zenei foglalkozásokat táncbemutatók és kézműves foglalkozások egészítik ki. A hangversenyeket 4 éves kortól ajánljuk!

tukorterem2

1. 2014. október 25. szombat 16 óra: őszi szünidei program
MÁTYÁS KIRÁLY MEG A SZÉKELY EMBER LÁNYA

„Mátyás királynak, amikor még legényember volt, gondolt egyszer valamit, s azt mondta ennek a hű emberének: Van kint az országút mellett egy kő. Menj ki az országútra, állj a kő mellé! Minden ember, aki csak az országúton elmegy, kerítsd oda, hogy azt a követ nyúzza meg. Ez a király parancsolata, ez a király akarata! Jutalmat ad érte!”

A magyar népmese közben népdalfeldolgozások hangzanak fel a Kodály Zoltán és Bartók Béla gyűjtéseiből énekelt és zenekari formában, valamint a lőcsei tabulaturás könyv, a Vietorisz-kódex és a Kájoni –kódex dallamai közül, még a falubeli és udvari népek táncra is perdülnek. A hangversenyt követően ékszerkészítés körmönfonással.

tukorterem3

2. 2014. november 22. szombat 16 óra:
MUZSIKUS PÉTER HANGSZERORSZÁGBAN

„Szép napsütéses reggel volt. Péter ment-mendegélt az utcákon, de nem találkozott senkivel. Harmóniában még nem kelt fel senki, a hangszereknek általában este van a munkaidejük, az utcák néptelenek voltak….”

Ránki György meseoperájának hangversenyszerű előadása gyermekszereplőkkel. A hangversenyt követően ritmushangszer készítése.

3. 2015. február 7. szombat 16 óra:
HATTYÚK TAVA – P.I.Csajkovszkij (1840-1893) születésének 175. évfordulójára emlékezünk

„A tó vizén a hold halvány fénye csillog. A hattyúk kecsesen úszkálnak. A vadászó herceg figyelmét egy tündöklő, karcsú hattyú ragadja meg…”

A balett cselekményének megismerése közben részletek hangzanak fel P. I. Csajkovszkij: A hattyúk tava balett és szvit zenei anyagából. Az elvarázsolt hattyúk és a bál közönsége is táncra kel. A hangversenyt követően papírszínház készítése a balett szereplőiről.

tukorterem1

Közreműködnek: Chorhidea Kamarazenekar és meghívott vendégeik, továbbá alkalmanként: a Tűzön – Vízen Át Néptánc Egyesület tagjai és a Turpinszky Balett Iskola csoportjai. Kézműves mester: Oláh Edit és Acsai Rita. Támogatóink: Nemzeti Kulturális Alap és az E-zene Hangszerbolt

Bérlet ára: 1.300.- Ft gyermekeknek, 2.600 Ft felnőtteknek
Alkalmi belépődíj: 650.- Ft gyermeknek, 1300.- Ft felnőtteknek Kérjük, hogy jegyigényüket október 24-én 16 óráig jelezzék.
Információ: Csizmadia Ilona, tel.: 76/481-523, icsizmadia9@gmail.com

Hozzászólások