A farsangi időszak egyik legcsábítóbb programjaként immár VIII. alkalommal rendezik meg a Pécsi Csokoládé Karnevált a Zsolnay Kulturális Negyedben.

 

Február 8-9-én közel 20 édes programmal és az ország minden részéből érkező kézműves csokoládék vásárával várják a látogatókat.

Ehető látványosságok, csokiszökőkút, szakmai előadások, gyerekjátékok, kiállítás és izgalmas bemutatók várják a látogatókat a Zsolnay Örökségkezelő Kft. és a Csoko-Láda Csokibolt együttműködésében létrejövő, ingyenes rendezvényen. Emellett több mint egy tucat csokoládékészítő mutatkozik be az E78-ban. Kínálatukból megismerhetők az ország és a világ csokoládéi, beszerezhetők olyan különlegességek, amire máskor nincs alkalom, csak a Pécsi Csokoládé Karneválon.

Az egyik legjobban várt attrakció a Pécsi Tudományegyetem 3D projektjével való együttműködés keretében az a 3D nyomtató, amely ehető csokoládét fog nyomtatni – most először a karnevál történetében!

A Pécsi Csokoládé Karnevál szakmai programjai során A csokoládékészítés technológiája nagyon régen, nem olyan régen és ma címmel tart előadást Csiszár Katalin, a Rózsavölgyi Csokoládéműhely csokoládékészítője (regisztrációköteles). Az érdeklődők megismerhetik a Szerencsi Csokoládégyártás 97 éves történetét, a 3D nyomtatás szerepét az élelmiszeriparban, csokoládépapírok világát.

Bepillanthatnak Venezuela, Brazília és Madagaszkár csokivilágába (regisztrációköteles). A Csoko-Láda Csokibolt tulajdonosa, a karnevál szervezője, Mosonyi Éva a csokoládé és a művészet kapcsolatába avatja be az érdeklődőket. Újdonságként egy újabb élvezet is megjelenik. Most must címmel tart előadást Győrffy Zoltán, a Pécsi Borozó főszerkesztője.

 

A gyerekek csokis memória- és logikai játékokkal játszhatnak, és megpakolhatják a csokirakodó kisvasutat. A Total Art Egyesület animációs játszóházzal várja a kicsiket Keltsük életre Gombóc Artúrt címmel.

A résztvevők szeme láttára 3 kg-os csokitömbből készítenek különleges pécsi motívumú csokiképeket helyi művészek. Az elkészült alkotásokat jótékony célra ajánlják fel. A Kemence Galériában csokoládépapír-kiállítás látható. A rendezvény házigazdája Lokodi Ákos kreatív séf, aki a látogatók előtt készíti el rendkívüli csokoládés ételeit.

A rendezvény díjköteles kísérőprogramjai:
Marcipángyurmázáson és Csokifestő foglalkozáson vehetnek részt a gyerekek, ahol a kreatív munka után meg is ehetik az alkotásaikat.

Részletek:
1. nap
2. nap

facebook

forrás: Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft.

 

(Egyéb pécsi programról ITT olvashatunk a Montázsmagazinban.)

 

 

Hozzászólások