A nagy érdeklődésre való tekintettel a Zsolnay Örökségkezelő NKft. meghosszabbította a Munkácsy-kiállítás látogathatóságát, így december 1-ig várja a tárlat az érdeklődőket a Zsolnay Kulturális Negyed m21 Galériájában.

A május 17-én nyílt kiállítás műtárgyai Pákh Imre magyar–amerikai műgyűjtő kollekciójába tartoznak, ez a legnagyobb és legátfogóbb magánkézben lévő Munkácsy-gyűjtemény. A kiállításon Munkácsy festményei, több rajza, tanulmánya, vázlatai és az életét dokumentáló fotóanyag is látható, összesen 60 mű és közel 20 fotó. Szerepel köztük az Ásító inas (1896), amely a legismertebb magyar festmények egyike. Szeptember óta pedig két új festménnyel is bővült a tárlat, ezek közül az egyik korábban sehol nem volt látható a nagyközönség számára.

A kiállítás népszerűségét mutatja, hogy eddig kb. 21.500 látogató volt rá kíváncsi.
Azt tapasztaltuk az elmúlt hetekben, hogy nagy mértékben fokozódott az érdeklődés a kiállítás iránt. Kedvezni szeretnénk azoknak, akik még nem látták a tárlatot, ezért döntöttünk a meghosszabbítás mellett. Ráadásul a képek biztosításának meghosszabbításán kívül ez nem jelent plusz költséget a cégnek – számolt be Vincze Balázs, a Zsolnay Örökségkezelő NKft. ügyvezetője.

A kiállításon ingyenesen letölthető a VisitorGuide alkalmazás, melynek segítségével minden műalkotásról részletes leírást olvashatnak, vagy hallgathatnak meg a látogatók.

A kiállítást szervező ZsÖK ezzel a tárlattal tiszteleg a 175 éve született festőóriás előtt.

Részletek itt olvashatók.

Forrás: Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft.