Kedden este folytatódott a város kiemelkedő polgáraival szervezett pódiumbeszélgetés-sorozat a Kamaraszínházban. A szériát a Hírös Város Turisztikai Központ szervezi már negyedik éve. A színpadon a hírös kecskemétiek Kriskó János szerkesztővel beszélgetnek.

gyenes vilmossal beszelgetnek

A színpadi beszélgetős műsornak ezúttal is három vendége volt. Először dr. Gyenes Vilmos gyermekkardiológus főorvossal beszélgetett Kriskó János, az estek állandó házigazdája. Dr. Gyenes Vilmos a kecskeméti kórház és a budapesti Bethesda Kórház osztályvezető főorvosa.

Gyenes főorvos úr felidézte a barátjával és kollégájával, a néhány éve elhunyt dr. Pongrácz József gyermekorvossal közösen szervezett erdélyi szűrővizsgálatokat. Ezeket a Böjte Csaba vezette gyermekotthonok lakói körében végezték eddig csaknem 30 alkalommal. Gyenes főorvos beszélt a családjához és különösen az unokáihoz fűződő bensőséges kapcsolatáról, a mélyen megélt hit nyújtotta lelki békéről is.

Az est további részében Juszkó Anitát, a Four Points by Sheraton szálloda fiatal igazgatónőjét ismerhette meg a közönség. A szálloda megnyitásakor értékesítési és marketing területen dolgozó menedzser magasra tette a lécet maga és a munkatársai számára is. De az eredmények őt igazolták.

A hotel 2014-ben a Starwoods szállodalánc legeredményesebb tagjának bizonyult a vendégek elégedettségi mutatói alapján. Azóta is számos szakmai elismerést szerzett. A szállodában 1400 négyzetméteres konferenciaközpont üzemel. A Sheraton ma a legfelkapottabb rendezvényhelyszín a városban.

krisko janossal beszelgetnek

Az est zárásaként Dratsay Ákos fuvolaművész volt a sorozat vendége. A művész feleségével, Berényi Bea fuvolaművésszel együtt a kecskeméti Kodály Zoltán Zeneművészeti Szakközépiskola meghatározó tanára az intézmény alapítása, 1981 óta. Az évtizedek során létrehoztak egy országos hírnevű fuvolista műhelyt. Ezt előszeretettel választják a fiatalok az ország bármely részéről.

A tanítás mellett a művészpályán is komoly sikereket értek el: három CD-lemezük jelent meg, és több mint 1500 koncertet adtak itthon és külföldön. A Berényi – Dratsay házaspár az est lezárásaként Bartók két hegedűre írott duóinak fuvola átirataiból játszott el ötöt a szép számú közönségnek. A sorozat március 31-én folytatódik, a színpadon újabb vendégek beszélgetnek majd a szerkesztővel. 

A Berényi – Dratsay házaspár muzsikál

 

(Kapcsolódó cikk a Montázsmagazinban)

 

 

Hozzászólások