Negyedik évadához érkezett a Hírös Város Turisztikai Központ szervezésében zajló, neves kecskeméti személyiségeket bemutató pódiumbeszélgetés-sorozat. A szeptember 24-én öt vendége volt Kriskó Jánosnak, a sorozat műsorvezetőjének: dr. Kiss Katalin, Szepes Lajos és a TanBorEn Trió.

Az első beszélgetőtárs Szepes Lajos címzetes iskolaigazgató volt, aki negyedszázadon át igazgatta az egykori “Sárga Iskolát” (Petőfi Sándor Általános Iskolát), és mindig újító, jobbító törekvéseiről volt híres. A jeles pedagógus, aki nemrég töltötte be a 80. életévét, a pedagógusnap alkalmából az ágazatban elérhető egyik legnagyobb elismerést, az Apáczai-Csere János-díjat vehette át a szakminisztertől életpályája elismeréseként.

A második vendég dr. Kiss Katalin, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Kodály Zoltán Zenepedagógiai Intézetének docense volt. Kiss Katalin az Ars Nova Énekegyüttessel óriási nemzetközi sikereket ért el, kórusolimpiát, számtalan nagydíjat és első díjat nyert. Tanított több alkalommal a Bostoni Kodály Centerben, vendégprofesszora volt a Kínai Zeneakadémiának, számos nemzetközi kórusverseny zsűrijében szerepelt, workshopokat tartott világszerte.

Az est zárásaként a nyáron feltűnt, és azonnal zajos szakmai és közönségsikereket arató TanBorEn Trió tagjai, Kerek Csombor, Madaras Zoltán és Tóth Levente voltak a műsor vendégei. A Debreceni Egyetem Zeneművészeti Karának harmadéves hallgatói megnyerték a 2019-ben első ízben kiírt Kamara Virtuózok komolyzenei tehetségkutató versenyt, és lelkesen, de nagy szakmai alázattal beszéltek élményeikről és jövendő terveikről. A sorozat október 29-én újabb három vendéggel folytatódik.

 

 

 

Hozzászólások