Csodálatos természet – Festménypályázat 2016 – A Montázsmagazin ismét festménypályázatot ír ki amatőr festők részére. Ez a harmadik alkalom, hogy nemes vetélkedésre hívunk benneteket, kedves festeni kedvelő barátaink.

 

olah_ildiko01

Oláh Ildikó – Tavaszváró (2015)

Az első címe volt: Csendélet orgonával, a másodiké Tavaszi pillanatok, és az idei pályázat címe: Csodálatos természet. Az idén tehát nem feltétlenül tavaszi témájú műveket várunk, bármilyen művel lehet pályázni, amely a gyönyörű természetet dicsőíti.

A kép bármilyen technikával készülhet. A kép mérete legalább 30×40 cm-es legyen. A festményről nagyon jó minőségű fotót kérünk, mivel az elbírálás az interneten keresztül történik. A képet nagy felbontásban kérjük beküldeni, csatolt fájl-ban! Minden képzőművésztől csak egy képet várunk.

A háromtagú szakmai zsűri elnöke Szappanos István kecskeméti festőművész lesz. A beküldési határidő: 2016. március 31. éjfél.
Beküldendő e-mailben: magazinmontazs@gmail.com

 

fegyverne_nagy_marta01

Fegyverné Nagy Márta – Tavasz (2015)

A pályázóktól 500 Ft nevezési díjat is kérünk tisztelettel a szervezési munkánk ellentételezésére és a díjak finanszírozására. A nevezési díjat a következő számlaszámra kérjük befizetni vagy átutalni a jelentkezési határidő lejártáig:

OTP Bank 11732002 – 20405122

A befizetéskor kérem, hogy tüntessük fel a befizető számlatulajdonos neve mellett a művésznevet is, amelyen a pályázatra jelentkezett (a könnyebb azonosítás végett).
Az e-mailben való jelentkezéskor kérjük feltüntetni a következőket:

Az alkotó neve: (Hivatalos és művésznév is!)
Életkor:
Pontos lakcím:
Telefonszám:
A festmény címe:
A festmény mérete:
Milyen technikával készült:
Rövid (pár soros és nem pár oldalas) szakmai bemutatkozás:

 

Vajthó Gábor01

Vajthó Gábor – Tavaszi fények, árnyak

KÖZÖNSÉGSZAVAZÁS: Április 1 és 10 között – a szakmai zsűrivel párhuzamosan – a közönség is szavazhat majd a Facebook-on, de csak a pályázat lezárása után. A beküldési határidő lejárta után egy külön mappában fogjuk megjelentetni a pályamunkákat a Montázsmagazin Facebook oldalán. A szavazás egy hétig tart majd. Amelyik mű a legtöbb like-ot kapja, az kapja a közönségdíjat: könyvjutalmat, és készítünk vele egy nagyszabású életinterjút a Montázsmagazinban.

A SZAKMAI ZSŰRI DÍJAI:
1. 15.000 Ft értékű festékkészlet
2.A Kuti Galéria (Budapest) ajándéka: Önálló ingyenes megjelenés a Részeim a képeim című sorozatban (kb. 6-7 kép kiállítására van lehetőség.)
3. Értékes könyvjutalom.

Kuti Péter az idén is lehetőséget biztosít arra, hogy a zsűri által kijelölt legjobb 20 alkotás egy kiállításon vegyen részt Budapesten, a Kuti Galériában. Ennek időpontja még egyeztetés alatt áll. Köszönjük neki a nagylelkű felajánlást!

 

jeles_teri

Jeles Teri – Tavaszváró mandulafa

Kedves képzőművész barátaink! Szeretettel várjuk jelentkezéseteket a Montázsmagazin pályázatára! Régi ismerőseink már könnyen megtalálnak bennünket a Montázsmagazinban és a Montázsmagazin a művészekért Facebook oldalon.

Új barátainkat pedig arra kérjük, hogy megismerkedésünk jeleként nyomják meg a Tetszik gombot a Montázsmagazin oldalán, hogy érvényes legyen a jelentkezésük. Reméljük, sokakat megszólít ez a pályázat, és számtalan értékes művet mutathatunk be a Montázsmagazin segítségével.

 

torvinen_eszter01

Torvinen Eszter – Réten

Az EREDMÉNYHIRDETÉS 2016. április 15-én történik írott formában a Montázsmagazinban és a Facebook-on. A nyertesek külön értesítést kapnak tőlünk írásban. Várjuk tehát a pályaműveket! A jelentkezés a kiírás megjelenésétől – 2016. február 18-tól – érvényes! Szép és izgalmas alkotást kívánunk mindannyiótoknak!

Weninger Endréné Erzsébet, a Montázsmagazin tulajdonos-szerkesztője – magazinmontazs@gmail.com
Telefon: 06-30-601 9246

Többen kérdezték, hogy ki számít amatőr képzőművésznek és ki nem. Íme röviden a válasz, amit kérünk, hogy vegyetek fontolóra:

Nem számít amatőrnek az, akinek képzőművészeti irányú foglalkozása van, illetve aki képzőművészeti vonatkozású  felsőfokú vagy egyetemi végzettséggel rendelkezik.

A kiírás illusztrációit a tavalyi, 2015-ös pályázat szép képeiből válogattuk. 

A Montázsmagazin szerkesztősége

Hozzászólások