Bár hosszabbodnak a nappalok, és néha már felvillantja jöttét a közelgő tavasz, azért még tél van. Ilyenkor igazán jólesik egy kicsit az önfeledt nyárra gondolni, és legalább képzeletben kalandozni egy nagyot. Kék ég, tenger, napsütés, finom falatok – ó, de jó is lenne egy kicsit a napfényes Itáliában lenni, nem igaz? A Campona bevásárlóközpontban megrendezett Olasz hetek programjai segítenek belekóstolni a jellegzetes itáliai életérzésbe.

olasz hetek 3

Aki már járt Olaszországban, mindig újra és újra szeretné élni az élményt, aki pedig még nem, az egészen biztosan dédelgeti a tervet, hogy egyszer eljut a pizza, a tiramisu és a dolce vita hazájába. Olaszország persze ennél sokkal több, hiszen megszámlálhatatlan jellegzetes épülete és csodás természeti adottsága várja a látogatókat, a vonzó tengerpartok és a felülmúlhatatlan olasz gasztronómia mellett.
Most viszont nem csupán álmodozni lehet otthon a kanapén, hanem egy picit belekóstolni az olasz életérzésbe, hiszen a családi élményközpont, a Campona néhány hétre idevarázsolja nekünk Budapestre Itália néhány lenyűgöző csodáját. Február 15-től a bevásárlóközpont látogatói már tanúi lehetnek annak, ahogyan elkészül az a 6 db, igen látványos homokszobor, amelyet a helyszínen öntenek végső formába az alkotók.

olasz hetek 5
Az utóbbi években azonban egyre nagyobb divattá vált a művészi homokszobor-alkotás, igen gyakran tartanak kiállításokat, fesztiválokat a világ számos pontján. Ezeknek az alkotásoknak az elkészítése egészen más technikával történik, hiszen stabil alapszerkezetre kerül fel a homok, a részletgazdag megmunkálás érdekében pedig ecsetekkel és vésőkkel is dolgoznak az alkotók, sőt a végén egy különleges fixáló spray segítségére is szükség lehet. Homokszoborként látható lesz majd az „olasz csizma” térképe, rajta a főbb nevezetességekkel, felépül majd a jellegzetes pisai ferde torony is, de olasz hangulatot idéz majd egyebek között Botticelli Vénusza a nagy kagylóval vagy Michelangelo Dávid-szobra.

Mindemellett hódolhatunk a Camponában az olasz nyelv, kultúra és gasztronómia szépségeinek is, hiszen szombatonként, február 20-án, 27-én, március 5-én és 12-én is izgalmas és színes programok várják az érdeklődőket. A Studio Italia jóvoltából a helyszínen villám olasz nyelvórákat vehetünk, a Cine Citta Café és Restaurant közreműködésével  pedig bepillantást nyerhetünk egyebek mellett az igazi olasz kávé, a bruschetta, a tiramisu és a gnocchi készítésébe is.

 

Február 15. és március 12. között tehát egyébként is érdemes a Camponában vásárolni, hiszen aki legalább 10 000 Ft értékben vásárol, részt vehet a sorsoláson, ahol vásárlási utalványokat, Tropicarium családi belépőt, főzőtanfolyamot és nyelviskolai utalványt is lehet nyerni, a fődíj pedig egy 1 hetes családi nyaralás Riminibe 4 fő részére.

Olaszország rajongói, figyelem! Ne hagyjátok ki ezt az élményt, irány Budafok-Tétény, irány a Campona!
Részletes program a www.campona.hu oldalon található.

Forrás: Arteregó Kft.

Hozzászólások