Felhívás azon amatőr és népi írók, költők számára, akik Kecskeméten vagy annak vonzáskörzetében laknak (Szentkirály, Nyárlőrinc, Lakitelek, Városföld, Matkópuszta, Kadafalva, Ballószög, Helvécia, Hetényegyháza, Ágasegyháza, Méntelek, Bugac.

bereznai

A Katona József Múzeum új kiadványában, a Kecskemét néprajza című monográfiában egy külön fejezetet szentel a népi írók, költők, amatőr írók, költők bemutatásának. A következők beküldésére van lehetőség:

1. Tematikus válogatás a saját versekből. Legyen benne minden, az illető alkotóra jellemző téma, például: ars poetica (költői hitvallás), szerelmes vers, politikai tartalmú vers, tájlíra, népi életkép, gyermekvers stb.

2. Tematikus válogatás elbeszélésekből, illetve regényrészlet.

3. Írjon mindenki magáról egy személyes, bő önéletrajzot, ha lehet, kézzel.

4. Külön fejezetben szóljon mindenki arról, hogy mikor, mely belső/külső indíttatásra kezdett el írni. Hogyan születnek az írások? Hogyan történik maga az alkotás folyamata?

muzeumok

A beküldött írások a múzeum adattárában lesznek elhelyezve, és belőlük válogatunk a Népi elbeszélőkultúra című fejezetbe , valamint a Népi verselők és naiv költők fejezetet részben a ma élő alkotók munkái alapján szeretném bemutatni.

A művek beküldendők: bereznaizsuzsa@gmail.com e-mail címre, vagy papírformátumban személyesen át lehet adni a Baráti Kör rendezvényein, illetve elvinni a Katona József Múzeumba.

Dr. Bereznai Zsuzsa

Hozzászólások