Visszavonhatatlanul beköszöntött az ősz, hűvös, szeles reggelekkel. Érdemes egy percre elgondolkodni azon, melyek a megfelelő kozmetikumok hideg időre.

sheahab1

Ha szélben bringázunk, a hűvös időben kedvelt hidratáló krémeink lehet, hogy nem nyújtanak már megfelelő védelmet arcunknak. Ennek legkönnyebben felismerhető jele, ha az orcáinkat túlzottan kifújja a szél és úgy érezzük, fáj, feszül a bőrünk. Ilyenkor is ajánlott természetes alapanyaghoz fordulni, a már ismert sheavajhoz.

Készítsünk ki egy kis tégelybe egy darabka sheavajat, és indulás előtt pár perccel vigyük fel nagyon vékony rétegben az arcra. Figyelem, ha vastagon kenjük az arcunk úgy fog fényleni, mintha egy zsírosbödönt kentünk volna magunkra. A zsíros hasonlat azért is helytálló, mert a sheavaj valóban zsír, egy növényi zsír, ami nem engedi, hogy a szél kifújja az arcunkat. (A zsíros csillogás elmúlik pár perc után.) Ha eljön a tél, akkor is érdemes használni, mert nem tartalmaz vizet, használatával nem fagy bele felesleges víz az arcunkba, komoly roncsolást okozva ezzel a bőrszövetekben.

sheahab3

Szeretettel ajánlok még egy tippet: ha a sheavaj kapargatása a reggeli hajszába nem fér bele, akkor használhatunk habosított sheavajat, úgynevezett sheahabot. Ez a zsíros állagú krém könnyen felvihető a bőrre, a sheavaj összes jótékony tulajdonságával rendelkezik, és még extraként olajokat is tartalmaz. Nekem első natúr kozmetikai remekem egy sheahab volt, ezért is szeretem annyira készíteni és nem győzök betelni a jótéteményeivel. Használható irritált bőrfelület kezelésére, pl. gyantázás, borotválkozás után tökéletesen nyugtatja a bőrt, sőt olyan kímélő, hogy popsikrémként is kenhetjük kisbabák bőrére. Masszírozhatjuk vele egészen csöppnyi babától nagy iskolás gyerekünkig minden utódunkat és tapasztalatból mondom, minden korosztálynak nagyon jól esik egy forró fürdő után a sheahabos masszázs .

zente_masszazs

Leghatékonyabb, ha fürdés után, enyhén nedves bőrre visszük fel a sheahabot (nagyon kevés elegendő, mert zsíros és tápláló a krém) és lágyan bemasszírozzuk a bőrbe. Készíthetünk pár csepp illóolaj hozzáadásával illatos habot is, de figyeljünk arra, hogy csak jó minőségű, természetes illóolajakat használjunk, mert csak ezek alkalmasak arra, hogy a bőrünkkel érintkezzenek. Nekem a legkedvesebb illóolajaim: a levendula és a citromfű. Több magyar illóolaj lepárló is működik, a tőlük vásárolt illóolaj tapasztalatom szerint jó minőségű. Aki pedig készen vásárolná meg a sheahabot, annak szeretettel ajánlom a saját receptúrám alapján bio ligetszépe olajjal dúsított habomat, a NaturaConTe Bőrápoló sheahabot. Jelenleg három illatváltozatban kapható: Tavaszi varázs (nőies virágos illat mandulás jegyekkel), citromfű illatú és illatmentes változat.

Kép: Hubay-Németh Natália, Hudson Szandra

A sheahabok megvásárolhatók: www.rerida.hu

Hudson Szandra

Hozzászólások