A Gézengúz Alapítvány 1990 óta évente több ezer gyermek életébe tud sorsdöntő változást hozni a fejlesztéssel, gyógyulással. Adónk 1 %-ával segíthetünk abban, hogy még több szülő és gyermek mosolya lehessen önfeledt egy sikeres terápia után.

A Gézengúz Alapítványt 1990-ben a születés körüli időszakban kialakuló vagy veleszületetten sérült csecsemők és kisgyermekek gyógyítása, rehabilitációja érdekében hozta létre Dr. Schultheisz Judit, az alapítvány orvos-igazgatója. Célja, hogy egészségügyi, pedagógiai, pszichológiai és szociális segítséget nyújtson a családoknak, hiszen egy sérült gyermek fejlesztése, gondozása hirtelen nehéz helyzetbe hozhatja a szülőket.

                                                       

Schultheisz doktornő holisztikus szemlélettel alakította ki a Gézengúz Alapítvány gyermekterápiáját és a korai fejlesztés hagyományos útjait. Fontos szerepet játszik a korai felismerés és a megelőzés, amelyet a házi gyermekorvosokkal és védőnőkkel együttműködve szűrővizsgálatokkal és ultrahang-diagnosztikával is biztosítanak. A gyógykezelések egyik fontos eszköze a neuro-hidroterápia és a doktornő saját szabadalma, a Huple® nevű terápiás, mozgás- és koordinációfejlesztő eszköz, amellyel akár egészséges gyermekek mozgásbiztonsága és ezáltal önbizalma is kitűnően fejleszthető.

A Gézengúz Alapítvány amúgy is kiemelten fontosnak tartja, hogy az általuk kezelt gyermekek egészséges társaikkal, testvéreikkel közösen, integráltan éljék át a csoportos foglalkozásokat. Az alapítvány 2004-ben megnyílt európai színvonalú terápiás központjában, Budakalászon így számos foglalkozást együtt élvezhetnek az egészséges és a sajátosan fejlődő gyermekek is. A művészi tornától a zeneterápián keresztül számtalan speciális foglalkozás segíti a gyermekeket a meghitt, családias, barátságos hangulatban épített és berendezett Cseppek Házában, ahol az egyedi terápiás szobák mellett csoportos foglalkozásra alkalmas terem, fejlesztő játszósarok, klórmentes medence, bentlakásos apartman is várja a családokat.

                                                    

Győrben, Salgótarjánban, Óbudán és Budafokon szintén működik Gézengúz Központ, ezek továbbfejlesztése, a felszereltség bővítése is folyamatosan történik.

És persze egy csepp meglepetést sem kell, hogy okozzon, hogy támogatás nélkül a Gézengúz Alapítvány sem tud elegendő mosolyt varázsolni szülők és gyermekek arcára. Adónk 1 %-ával segíthetünk nekik. Ahhoz, hogy a Gézengúz Alapítvány a 23. évben is egyre több sikerélményt és örömöt tudjon szerezni, idén is szükség van az összefogásra. Még épp időben vagyunk, hogy segítsünk a korán érkezőknek!

Az Alapítvány honlapja

Forrás: Arteregó Kft.

2013. február 16.

Hozzászólások