Magyarországon közel egymillió ember szenved csontritkulásban, a prosztatarák pedig a férfiak daganatos halálozásának első három leggyakoribb oka között szerepel. Az idejekorán felismert betegségek azonban megelőzhetők vagy eredményesen kezelhetők. Ebben segít a Richter Egészségváros Program azoknak, akik szeptember 10-én ellátogatnak Kecskemétre, a Kossuth térre.

 

richter01

 

Szeptember 10-én, szombaton a Kossuth téren megrendezésre kerülő egészségügyi rendezvényre látogatóknak lehetőségük lesz egy nap alatt több, sokszor nehezen elérhető vizsgálaton, tanácsadáson ingyenesen részt venni: szív- és érrendszeri megbetegedések, neuropátia szűrés cukorbetegeknek, érszűkület vizsgálat, prosztata (PSA) szűrés, csontsűrűségmérés, koleszterinszint- és vérnyomásmérés, asztmaszűrés, illetve bőr- és körömgomba szűrés. A fájdalomcsillapítás, memóriazavar, szorongás és depresszió, nőgyógyászati szaktanácsadás mellett mell-önvizsgálat tanácsadás is elérhető a tanácsadó sátrak sorában. Az érdeklődők a szűrővizsgálatokhoz kapcsolódó témákban hallhatnak előadásokat egész nap a Bács-Kiskun Megyei Kórház szakembereitől.

A program egészségnagykövetei:

  • Rudolf Péter színművész
  • Rákóczi Ferenc műsorvezető
  • Katus Attila aerobik világbajnok
  • Radványi Dorottya, Krizsó Szilvia és Jaksity Kata műsorvezetők
  • Rácz Zsuzsa írónő és Nagy Tímea olimpiai bajnok párbajtőrvívó

Azt vallják: minden életkorban és életszakaszban törődni kell a testi-lelki egészséggel. „Szerintem nagyon fontos, hogy egy bizonyos életkor után az ember megelőző jelleggel minden évben elmenjen egy átfogó egészségügyi szűrésre. Én ezt minden évben megteszem: vérvételen, terheléses vizsgálaton, ultrahangon és tüdőszűrésen veszek részt, sőt, a családom többi tagját is erre bíztatom. A megelőzés segítségével egészségesebb, kiegyensúlyozott életet tud élni az ember, és ez megfizethetetlen” – nyilatkozta Rákóczi Ferenc, a programsorozat házigazdája.

 

richter02

 

Az egészségnap fókuszában az egészségtudatos életmód kialakítására való ösztönzés mellett a megyei kórház támogatása áll. A támogatás mértéke a részt vevők aktivitásán múlik, hiszen a Richter Gedeon Nyrt. 2.000.000 forintos alapadománya az egyes programokon való részvételért járó adománypontokkal növelhető, az alapadomány összegét a Richter pontonként 300 forinttal megemeli. A cél újszülöttek-koraszülöttek gyógyítására szolgáló lélegeztető gépek, valamint több funkcióban működtethető infúziós ágyak beszerzése.

 

„Örömmel fogadtuk, hogy a Richter Egészségváros Program másodjára is megrendezésre kerül városunkban. A kórház gyermekosztálya, valamint PIC részlege a közelmúltban új épületbe költözött. Célunk, hogy az osztályt a lehetőségekhez képest minél otthonosabbá tegyük, és a legkorszerűbb műszerekkel szereljük fel. Szeretnénk olyan körülményeket biztosítani, hogy a kollégák maximális műszerezettség mellett, a legmagasabb szinten tudják ellátni kis betegeinket – nyilatkozta Dr. Svébis Mihály, a Bács-Kiskun Megyei Kórház főigazgatója.
A családi rendezvényt tánccsoportok, egyesületek – Kiskunfélegyházi Mazsorett Egyesület, Hírös Néptánc Tanoda Egyesület, Dance For Art Tánc-Stúdió – bemutatói színesítik. A sztárfellépő Tóth Vera lesz. Az egészségnapot felvezető reggeli egészségsétát a Kecskeméti Városi Fúvószenekar kíséri. A helyszínről élőben jelentkezik Garami Gábor a Class FM kívánságműsorával.

A kecskeméti rendezvényről, valamint a programról további információt talál a www.egeszsegvaros.hu weboldalon.

 

FIGYELEM! 2016. szeptember 10-én 9.00 és 9.30 óra között útlezárásra kell számítani a Nyíri út – Kőhíd utca – Petőfi Sándor utca – Kossuth tér útvonalon. Az említett útvonalon rendőri biztosítás mellett a Richter Egészségvároshoz kapcsolódó gyalogos Egészségséta zajlik majd. Megértésüket előre is köszönjük.

 

 

Hozzászólások