A kecskeméti Hírös Agóra Ifjúsági Otthon vizuális és kézműves csoportfoglalkozásaira várja az óvodás és általános iskolás gyermekeket.

 

keramia

Kép a netről

 

„Amit mi jónak ismerünk fel a gyermek jövőjének érdekében, azt kell foganatosítani. Ilyen a művészet is, melynek szeretete és megértése egész életen át állandó lelki gyönyörűségek forrása marad az embernek. Tudással és ismerettel úgyis eléggé el van halmozva a gyermek, az értelmi kiképzés mellett az érzés és képzelet a rövidebbet húzza. Az ötlet és a találékonyság pedig mindig többet, ér, mint a sok adattudás.”

Óvodai, iskolai csoportfoglalkozások, kézműves mesterek vezetésével, melyek során évszakokhoz, ünnepkörökhöz, szokásokhoz kapcsolódó tárgyat alkotnak a gyerekek.
A foglakozásokra – 2016. október 1-től hétfőtől-péntekig 9.00-15.30 óra között – előzetes bejelentkezés alapján tudjuk fogadni a csoportokat.
Az árak egy tárgy elkészítését jelentik.
Jelentkezés, időpont egyeztetés: 2016. szeptember 14-től folyamatosan
Információ: Acsai Rita, acsai.rita@hirosagora.hu, 20-4212-589
 
KERÁMIA csoportfoglalkozások
Ismerkedés az agyaggal, alakíthatóságával, nyomatok, állat és ember figurák mintázása, sípok, gyermekjátékok, tányér és bögre festés, ünnepekhez kapcsolódó ajándéktárgyak készítése.
Foglalkozásvezető: Gömöry Dorottya, Acsai Rita
Részvételi díj: 650 Ft/fő
 
A KÉZ ÖT UJJA csoportfoglalkozások
Kreatív tárgyalkotó foglalkozások különböző anyagokból, változatos technikákkal. Választható foglakozások: nemezelés, szalma- gyékény-, csuhédíszek, rongybaba, papírdúc, papírmasé, stencilezés, textilfestés.
Foglalkozásvezető: Polyák Emese, Trungel Aranka, Acsai Rita és más mesterek
Részvételi díj: 500 Ft/fő
 
TŰZZOMÁNC csoportfoglalkozások
Festett tűzzománc képek, ajándéktárgyak készítése.
Foglalkozásvezető: Uhl Vera, Szabó Zsuzsa rajztanárok
Részvételi díj: 950 Ft/fő
 
RE-MIX csoportfoglalkozások
Kreatív és környezettudatos foglakozás. Az izgalmas újrahasznosítás során életre kel a lyukas bicikligumi, az összefilcesedett gyapjúpulcsi, vagy éppen a reklámújság…
Választható foglalkozások: textil lények maradék anyagból, merített papír (levélpapír, ajándékkártya, falikép készítése), re-ékszer készítés, bicikligumi állatkert.
Foglalkozásvezetők: Oláh Edit, Barkóczi Titanilla és más kézműves mesterek
Részvételi díj: 400 Ft/fő
 
KIS MŰVÉSZETTÖRTÉNÉSZEK
Játékos interaktív ismeretterjesztő foglalkozás kisiskolásoknak
A foglalkozásokon a gyermekek bepillantást nyernek egy-egy érdekes művészeti témába. A három választható foglalkozás az ős és ókor művészeti korszakokra épül. Először játékos formában, egyfajta ismeretterjesztő előadáson hallanak az adott témáról, majd rögtön az előadást követően gyakorlatban is elkészíthetik a korszak és a téma ihletet tárgyakat keramikus segítségével.
Választható foglalkozások:
•    Marokkő és amulett
Réges régen az amuletteknek, marokköveknek különleges varázserőt tulajdonítottak viselőik. Járjuk körül ezeknek a különleges tárgyaknak az eredetét, történetét, majd készítsük el saját különleges tulajdonsággal bíró amulettünket.
•    Állatok az ős és ókor művészetében
Az állatok mindig is különösen fontosak voltak számunkra. Elődjeink az ősemberek földfestékkel festették meg a körülöttük élő állatokat barlangjaik falára. Vadász mágia, varázslat? vagy csak történetek megörökítései? Az egyiptomiak az állatokat isteni rangra emelték. Tudtad, hogy nem csak macska, de víziló istenég is volt? Hogy nem csak az embereket, de állataikat is múmiává balzsamozták? És még mennyi különös történet van az állatokról. Az előadáson beszélünk az ősi indiánkultúrák állatairól, az ausztrál ab originalok képeiről és a keleti népek állat ábrázolásairól.
Majd segítséggel elkészíthetitek agyagból a személyes állatszobrotokat.
•    Edények, tálak,
Már az ősidőkben is készültek tálak, lényegesen egyszerű technikával és módokon. Az ókori népek, már ismerték a kerámia technikáját, és tökéletesítették is igen hamar. Ám nem csak kerámia edények készültek régen. Ügyesen bántak a fémmel, fával. Néhány különleges edény, és mintázata segítségével érdekes történeteket mesélünk.
A foglalkozás során elkészítünk egy szalagos technikával készült edényt, és földfestékkel, érdekes mintázatokkal ékesítjük.
Az interaktív előadások vezetője: Kun-Sebők Kata művésztanár
Kézműves foglalkozás vezető: Lőrincz Luca keramikus
Részvételi díj: 800 Ft/fő

RENDSZERES MŰVELŐDÉSI FORMÁK – VIZUÁLIS ÉS KÉZMŰVES MŰHELYEINK
Műhelyeink szakköreire előzetes jelentkezés szükséges. A jelentkezéseket 2016. szeptember 1-től folyamatosan fogadjuk. Jelentkezni a részvételi díj befizetésével lehet!
A foglalkozások megtartására minimum 12 fő jelentkezése esetén kerül sor!
Információ, előzetes jelentkezés: Acsai Rita, rita.acsai@hirosagora.hu 20-4212-589
 
 
Hírös Agóra Kulturális és Ifjúsági Központ Nonprofit Kft. 6000 Kecskemét, Deák Ferenc tér 1-3. tel: 76/503-880, fax:76/503-890