A becsengetés az évek óta vezetett statisztikák szerint sajnos a gyermekbalesetek számának növekedésével is együtt jár. A gyermekek az év legelején még nem álltak át a szünidei pihenésből a rendszeres életre, a figyelmük szétszórtabb, és a reggeli kelés miatt esetleg fáradtabbak is.

 

kozteruletfelugyelok01

 

Ezért nagyobb figyelmet kell, hogy fordítsanak a közlekedésre, és ehhez városunk legnagyobb lakótelepén, a Széchenyivárosban a Kecskeméti Városrendészet közterület-felügyelői segítséget nyújtanak.

A Széchenyivárosban él Kecskemét lakosságának közel egyharmada, így aztán ez a városrész városunk egyik legforgalmasabb területe a reggeli munkába menés és iskolakezdés előtt – valamint a munka és a tanítás után. Sokan járnak munkába autóval, az utak túlzsúfoltak – és néha sajnos a gépjárművezetők is fáradtak, figyelmetlenek, türelmetlenek, vagy idegesek lehetnek a reggeli vagy a délutáni torlódások közben.

Ezért kereste meg a Lánchíd utcai Iskola és Óvoda vezetése a Kecskeméti Városrendészetet azzal a kéréssel, hogy a forgalmas iskola előtti úton segítsenek biztosítani a kicsinyek és szüleik biztonságos áthaladását, amíg az autósok is hozzászoknak az iskolával járó reggeli és délutáni forgalomhoz.

 

kozteruletfelugyelok02

 

A kérés alapján az iskolai napokon átmeneti jelleggel a reggeli iskolakezdés előtt 7 és 8 óra között és az iskolai tanítás után, délután 15,45-17 óra között a csúcsforgalomban városrendészek biztosítják a Lánchíd Utcai Általános Iskola előtti zebrán történő zökkenőmentes áthaladást. A közterület-felügyelők párban irányítják a zebrán áthaladást, mellyel reményeik szerint a gyermekek és szüleik testi épségének védelme mellett a forgalom dinamikáját is hatékonyan tudják fokozni a Széchenyivárosban, hiszen a gyalogosokat csoportosan engedik át.

Így, a szinte közlekedési lámpa rendszerű forgalomirányítással a balesetek megelőzhetők, a gépjárművezetők nincsenek kitéve az egyenként a járdáról lelépő gyalogosok előidézte veszélyhelyzetnek, az autók zebra előtti várakozási periódusa pedig a gyalogosok csoportosítása folytán lerövidül.