Mosolygó Kórház Alapítvány: „a jókedv segíti a gyógyulást”

 

Egy szimpatikus holland bankár, Dr. Albert Royaards elhatározta, hogy hasznosan fogja eltölteni nyugdíjas éveit. Hosszas utazgatás után végül úgy döntött, Magyarországon tudja legjobban megvalósítani álmait. 1996-ban Budapestre költözött és figyelmét a jótékonykodásnak szentelte. 2001-ben 2000 kilométert gyalogolt Magyarországról Hollandiába, egy 4 hónapos túra során, hogy adományokat gyűjtsön a magyarországi kórházakban ápolt beteg gyerekek megsegítésére. Ennek eredményeként 25 millió forintot sikerült összegyűjtenie.

2004-ben Bornemisza Csáky Éva grófnővel közösen megalapították a Mosolygó Kórház Alapítványt. Az első adományokat egy 6000 kilométeres biciklitúra segítségével gyűjtötte, melynek során 1200 várost látogatott meg és ismét 25 millió forintot sikerült összegyűjteni. A Mosolygó Kórház Alapítvány munkássága Magyarországon és további országokban mára mind a grófnő, mind pedig Dr. Royaards életének elsőszámú küldetésévé vált.

A Mosolygó Kórház Alapítvány zenészei és művészei rendszeresen (általában hetente) látogatják a kórházakban fekvő beteg gyerekeket, szobáról szobára vagy akár ágytól ágyig, hogy ezzel javítsanak a hangulatukon és ily módon meggyorsítsák gyógyulásukat. A mosoly és jókedv gyógyulást segítő hatását tudományos orvosi kutatások is bizonyítják. Mára már 24 magyarországi kórházban van jelen az Alapítvány. Kecskeméten a Ciróka Bábszínház művészei gyorsítják meg a gyerekek gyógyulását.

Másodlagos céljuk gyógyászati berendezések finanszírozása gyermekkórházak számára és a kórházak belső környezetének jobbítása, barátságosabbá tétele (például falfestés a kórtermekben, játszótér a kertben stb.)

Miközben továbbra is Magyarország az Alapítvány bázisa, már további nyolc országban működik hasonló szellemben a Mosolygó Kórház mozgalom, és a tervek szerint folyamatosan tovább terjeszkedik.

Segítsd Te is az Mosolygó Kórház Alapítvány kecskeméti tevékenységét, gyere el 2012. december 11-én az Alapítvány javára szervezett jótékonysági koncertre!

 

A Bohém Ragtime Jazz Band 1985-ben alakult Kecskeméten. A nyolc tagból álló együttes tagjai húsz hangszeren játszanak a színpadon, legalább ennyiféle stílusban. A bohókás fiúkat orvosnak kellene felírnia a szomorúak és a betegek vigasztalására. Ezért nem is csoda, hogy egymásra találtak a Mosolygó Kórház Alapítvánnyal.

 

December 11-én, kedden este 7 órakor ad koncertet a zenekar a Kecskeméti Kulturális Központban, a bevételt a Mosolygó Kórház Alapítvány kecskeméti tevékenységének segítésére szánja.

A koncerten a decemberben 30 éves Bohém-klarinétos/szaxofonos Mátrai Zoltán lesz a középpontban, a program róla kapta a nevét.

www.mosolygokorhaz.hu

 

Bohém Ragtime Jazz Band

Hozzászólások