A londoni Globe Színház és a National Theatre mellett egy hasonlóan nagy múltú intézmény előadását láthatják a nézők az Uránia Nemzeti Filmszínházban: szeptember 30-án George Bernard Shaw Caesar és Kleopátra című vígjátékát vetítik a kanadai Stratford Festival produkciójában, az Oscar-díjas Christopher Plummer főszereplésével.

Christopher Plummer as Caesar and Nikki M. James as Cleopatra

A Caesar és Kleopátra egy szellemes és csábító vígjáték a veterán római politikus, stratéga és az elbűvölő, tinédzser korú egyiptomi királynő közötti kapcsolatról. Az előadást a The New York Times “a társulat lenyűgöző évadjának tetőpontja”-ként üdvözölte.

Christopher Plummer (left) as Caesar and Peter Donaldson (right) as Rufio, with members of the company

Szeptember 30-án 19 órakor az Uránia közönsége is tanúja lehet az Oscar-díjas kanadai színész, Christopher Plummer (Caesar) elismert játékának és megtapasztalhatják George Bernard Shaw kritikusok által is méltatott színjátékában a drámát, intrikát és a komédiát. Az előadás női főszereplője a Tony-díjas Nikki M. James.

Nikki M. James (seated, clockwise from left) as Cleopatra, Gordon S. Miller as Apollodorus, Christopher Plummer as Caesar and Peter Donaldson as Rufio, with members of the company.

A kiemelkedő színvonalú előadást a kanadai Stratford Festival színpadán rögzítették 2009-ben, a színjáték moziváltozata a kitűnő operatőri munkának köszönhetően Shaw darabjának valós élményét ragadja meg. A színházi közvetítés – hasonlóan A vihar című Shakespeare-mű tavasszal bemutatott Stratford-produkciójához  – a Pannonia Entertainment forgalmazásában, eredeti nyelven látható. A magyar felirat Réz Ádám műfordítása alapján készült, a British Council támogatásával.

Az előadás egyetlen alkalommal, szeptember 30-án 19 órakor lesz műsoron az Urániában. Jegyek kaphatók a Filmszínház jegypénztárában és honlapján, valamint a Jegymester hálózatában.
A szeptember végi bemutatót követően októbertől a  Globe Színház és a National Theatre új produkcióival és népszerű, régebbi darabjaik ismétlésével folytatódnak a színházi közvetítések az Uránia Nemzeti Filmszínházban.

Részletek: www.urania-nf.hu

Hozzászólások