5letből jövő! döntő – Öt kreatív ember a siker kulcsa. A FiveCreative csapata nyerte az AIPA Nonprofit Kft. által szervezett 5letből jövő! játékos gazdasági vetélkedő idei versenyének fődíját. A  Kecskeméti Református Gimnázium diákjai egy egyéni preferenciák alapján működő online városi szolgáltatói rendszert dolgozott ki, amely egy millió forint jutalmat hozott a srácoknak.

Tavaly ősszel több mint 3000 középiskolás bevonásával indult útjára az AIPA (Alföldi Iparfejlesztési Nonprofit Közhasznú) Kft. szervezésében zajló 5letből jövő! elnevezésű játékos vállalkozói csapatverseny második évada, amelynek célja a tinédzserek érdeklődésének felkeltése a vállalkozói lét iránt. Az első „pilot” verseny népszerűségén és sikerein felbuzdulva a szervezők úgy döntöttek, hogy idén szeretnék a program területi lefedettségét városiról megyeire bővíteni, aminek köszönhetően az idei játéknak 36 csapat vágott neki, ráadásul a döntőben is három vidéki nevezőt köszönthettek.

A vállalkozói érából választott mentorok bevonásával nem titkolt célunk, hogy megteremtsük egy szélesebb körű társadalmi felelősségvállalás lehetőségét, és elősegítsük, hogy a generációk átadják egymásnak a tudásukat, hiszen küldetésünknek érezzük a magyar társadalom szemléletformálását, valamint hogy a diákokat önismeretre, gyakorlati szemléletre tanítva segítsünk nekik dönteni a pályaválasztásban  – mesélt a programról Csapó Ágnes, az AIPA Kft. ügyvezetője.

A kecskeméti Sheraton Hotel és Konferencia Központban megrendezett döntő során a már kész üzleti terveket kellett a finisbe jutott 5 csapatnak bemutatnia, a – szintén vállalkozókból álló – szakmai zsűrinek, akik mint potenciális tőkebefektetők mérlegelték és pontozták a prezentációkat.

A nap folyamán minden csapatnak negyven perc állt a rendelkezésére, hogy meggyőzze és a projektje mellé állítsa a Finta Zita, Neumann János Egyetem – kancellár, Boros Áron – MKB Consulting Kft. ügyvezető,  Bihari Viktória író, blogger és Palásti György – Onecreative Marketing Professional Kft. összeállítású zsűrit.
A szoros pontozású versenyen ezúttal a Kecskeméti Református Gimnázium FiveCreative csapata remekelt, aki mind az ötletével, mind pedig az előadásmódjával lenyűgőzte a zsűrit.

Eredmények:
1. helyezett: FiveCreative, Kecskeméti Református Gimnázium
2. helyezett: WOW – Móra Ferenc Gimnázium, Kiskunfélegyháza
3. helyezett: IDEA LOVE(T) – Kada Elek Közgazdasági Szakközépiskola, Kecskemét
4. helyezett: The League – Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium, Kiskőrös
5. helyezett: Start-down – Móra Ferenc Gimnázium, Kiskunfélegyháza

FŐDÍJ:
1. helyezett: 1.000.000 Ft
2. helyezett: 750.000 Ft
3. helyezett: 500.000 Ft

Gratulálunk a csapatoknak és köszönet a szervezőknek!