Elszállítja a közterületekről a roncsautókat a kecskeméti Városrendészet – A KRESZ 59. § (3) bekezdése értelmében főútvonalon tilos, mellékútvonalon – közterület-használati engedély nélkül – legfeljebb 10 napig szabad tárolni a hatósági jelzés nélküli gépjárműveket.

a varosrendeszet

A közterület-felügyelők kiemelt feladata többek között az üzemképtelen, forgalmi rendszám nélküli autók felderítése és elszállítása. Ezek a roncsautók egyrészt indokolatlanul foglalják a parkolóhelyeket, másrészt rontják a városképet.

A jogszabály értelmében a forgalmat akadályozó, szabálytalanul várakozó gépjárműveken kívül csak a rendszám nélküli roncsautókat szállíthatja el a Városrendészet. A közterületen szabályos várakozóhelyen elhelyezett, rendszámmal rendelkező gépjárműveket, amelyeknek lejárt a műszaki engedélye, rossz műszaki, vagy esztétikai állapotban van – sajnálatos módon – nem.

A Városrendészet egyik kiemelt célja városunk közterületi rendjének megtartása. Dr. Német Zsolt intézményvezető ezért arra kéri a Tisztelt Lakosságot, hogy segítsék a Városrendészet munkáját. A lakókörnyezetükben észlelt üzemképtelen, illetve forgalmi rendszám nélküli gépjárművekről értesítsék a felügyeletet a 20/621-5599-es számon, vagy a varosrendeszet@kecskemet.hu e-mail címen.

 

Korábbi kapcsolódó cikkünk