Reméljük, hamarosan újra élvezhetjük a koncertek, kiállítások, fesztiválok, színházak nyújtotta élményeket. Ám addig sem kell megvonunk magunktól minden kulturális programot! Miért is kellene?Vendégségben Önnél” – a Nemzeti Filharmonikusok online kamarahangversenyekkel várják a hallgatókat.

vendegsegben onnel

Fotó: Csibi Szilvia

A művészek szerencsére nagyon gyorsan reagáltak a megváltozott életkörülményekre. Fel kellett zárkózniuk bizonyos platformokhoz annak érdekében, hogy szeretett közönségük ne szenvedjen hiányt.

A Nemzeti Filharmonikus Zenekar és a Nemzeti Énekkar mindennapjainak is részévé vált a digitális világ, így adva lehetőséget, hogy meghirdetett zenei estjeiket online is elérhessék a zenerajongók.

Persze nem lehet pótolni az élő koncertek hangulatát és minőségét, de van pozitívuma is a zenekar honlapján és Facebook oldalán elérhető előadásoknak. Az otthon meghitt környezetében, kényelmesen elhelyezkedve hallgathatjuk a Nemzeti Filharmonikusok kamarakoncertjeit. Vendégségben Önnél címmel január 20-án, 27-én és 30-án kamaraelőadásokat nézhetünk díjmentesen.

A videó linkje az esemény napján lesz elérhető a Nemzeti Filharmonikusok honlapján és Facebook oldalán.

A szerdai és a szombati est nagyon vonzó programot kínál. Hallható lesz Mozart (pl. B-dúr divertimento két klarinétra és fagottra, K. 439b, No.3), Weiner Leó: I. divertimentója, Antonín Dvořák: F-dúr („Amerikai”) vonósnégyese, Francis Poulenc: Szonáta két klarinétra, Vivaldi Négy évszaka (Tél) és Ravel Bolerójának vonószenekari változata.

Évekkel ezelőtt talán elképzelhetetlen lett volna, hogy hangversenyre menjünk egy linkre kattintva. Használjuk ki a XXI. század adta lehetőségeket kulturális étvágyunk csillapítására, és látogassunk el a Filharmonikusok Honlapjára vagy Facebook oldalára január hónapban is, hogy ne maradjunk le egyetlen koncertről se.

Forrás: Momentum Mundi

Hasonló cikkünk a közelmúltból:

Komolyzenei élmény a Nemzeti Filharmonikusokkal

 

Hozzászólások