Cseke Péter már 7 éve vezeti a kecskeméti Katona József Színházat, és színvonalas előadások kerülnek színpadra azóta. De jó gazda módjára törődik a színház épületének az állapotával is.

sajttaj_11_25_1

Sajtótájékoztatón  elmondta, hogy az utolsó felújítás 30 évvel ezelőtt történt,  de akkor a tető kimaradt. Azóta beázott, éppen a színpadra csöpögött a víz. Ekkor határozta el, hogy kézbe veszi a tető javíttatását. Egyeztettek a műemlékvédelmi hatósággal, és a piros palacserép helyett a színház tetőszerkezetét az eredeti állapotában állították helyre. A 119 éves színház tetőszerkezete több mint százmillió Ft-ból újult meg. Nem toldozták-foldozták, hanem időtállóan újra alkották azt.

A színház saját bevételeiből áldozott rá, a felújításhoz a Nyomorultak című nagy sikerű musical többletbevételét is felhasználták.

A város önkormányzatától 25 millió forint támogatást kaptak.  Szemereyné Pataki Klaudia polgármester asszony elmondta: – Mindenki számára példamutató lehet a színház vezetésének hozzáállása, miszerint a beruházás nagy részét a színház maga finanszírozta a többletbevételekből.

teto2

A polgármester asszony így nyilatkozott: – Örömömre szolgál, hogy a magas színvonalú előadások mellett értékeink megóvása is fontos szempont a színház vezetése számára. Az önkormányzat örömmel adott támogatást a felújításhoz. A munkálatokat teljes mértékben a lokálpatriotizmus jellemezte, ugyanis a munkákat helyi tervezők, valamint az önkormányzat gazdasági társasága végezte.

 

 

Hozzászólások