A hétvégén a Kecskeméti Spartacus Sportkör és Közösségi Tér versenyzője, Szvitacs Alexa részt vett a 2019. évi Para Asztalitenisz Országos Magyar Bajnokságon. Összetett párosban 2. helyen végzett Bicsák Bettinával, ami nagy szó, mivel a férfiak között indultak.

Női összevont kategóriában pedig első helyen végzett, amivel első para magyar bajnoki címét szerezte meg. A verseny alatt magabiztosan menetelt előre, hiszen csak egy szettet vesztett, azt is a legelső meccsén. Az elődöntőben Arlóy Zsófiát, a döntőben pedig Bicsák Bettinát sikerült legyőznie.

Ujhidy Tibor elnök:

Természetesen óriási gratuláció ehhez a fontos eredményhez. Dicséretes, hogy amint vége lett a versenynek, Szvitacs Alexa azonnal átsietett egy másik csarnokba, hogy NB II-es meccset játsszon, ahol szintén nem vesztett mérkőzést. Alexa elmondhatja magáról, hogy előbb volt Európa Bajnok, illetve kvalifikálta magát a tokiói paralimpiára, minthogy magyar bajnok lett volna. Annyi baj legyen!

(A Montázsmagazin már több alkalommal is méltatta Szvitacs Alexandra betegségből való kilábalását és küzdeni tudását a sportban is. ITT is olvashatunk róla.)

 

 

Hozzászólások