A Nők a Nemzet Jövőjéért Egyesület tagjai megalakulásuk 20. évfordulóját ünnepelték Kecskeméten, a Bozsó Gyűjteményben 2022. december 19-én. Az esemény jubileum és díjátadás is volt egyúttal. 

„Ha az ünnep elérkezik az életedben, akkor ünnepelj egészen (…),
Az ünnep különbözés. Az ünnep a mély és varázsos rendhagyás.” Márai Sándor

a nemzet jovojeert egyesulet

A Nők a Nemzet Jövőjéért Egyesület jubileumi ünnepségét a Kecskeméti Kodály Zoltán Ének-zenei Általános Iskola, Gimnázium, Szakgimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola növendékeinek műsora nyitotta meg. Felkészítő tanáruk Héjja Bella, az intézmény pedagógusa.

Az elmúlt 20 évet Engert Jakabné, az Egyesület elnöke értékelte. Beszélt az elmúlt két évtized munkájáról, számos szép sikerükről, elért eredményeikről. Egy kisfilm készült a 20 éves Nők a Nemzet Jövőjéért Egyesület néhány meghatározó programjáról, vállalásáról. A két évtized alatt termérdek nagyszerű programot szerveztek Kecskemét városért, a város lakói részére, sőt megyei szinten is. Öröm volt nézni a tartalmas, színes filmet, a 20 év gazdag tevékenységét. Az egyesület valamennyi szorgos tagjának gratulálunk, de leginkább annak motorja, Engert Jakabné érdemel köszönetet. 

Engert Jakabné bevezetőt mond, mellette egyik legfontosabb segítőtársa, Rádiné Dekker Katalin

Az egyesület 2007-ben alapított egy elismerést, a NŐK A NEMZET JÖVŐJÉÉRT DÍJAT, melynek átadására is ekkor került sor. 
Idén ők voltak a díjazottak:

  • Szabóné Bognár Anikó, a Kecskeméti Katona József Múzeum szakmai igazgatóhelyettese a közművelődés területén végzett kiemelkedő, áldozatos munkájáért
  • Répási Angéla, a Bolyai János Gimnázium angol szakos tanára a köznevelés és tehetséggondozás területén végzett kiemelkedő, áldozatos munkájáért
  • Ivkovicné Béres Tímea, a Kecskeméti Junior Sport Nonprofit Kft. ügyvezetője az utánpótlás nevelés és sportfejlesztés területén végzett kiemelkedő, áldozatos munkájáért vehette át az elismerést.

Szabóné Bognár Anikó, Répási Angéla, Ivkovicné Béres Tímea

A díjakat átadta:

  • Engert Jakabné, a Nők a Nemzet Jövőjéért Egyesület elnöke
  • Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét polgármestere
  • dr. Salacz László és dr. Szeberényi Gyula Tamás országgyűlési képviselők
    Az elismerések Kósa Klára kecskeméti születésű keramikusművész, a Magyar Művészeti Akadémia akadémikusának kerámiaképei, valamint egy-egy oklevél.

Az Egyesület fenntartásában lévő Bács-Kiskun Megyei Család, Esélyteremtő és Önkéntes Ház hat éve alapított, az önkéntes tevékenységet végzők lelkesedésének és fáradozásának elismerését célzó AZ ÉV BÁCS-KISKUN MEGYEI ÖNKÉNTESE DÍJAKAT is átadták. Ezt idén Szabó Istvánné Gyulai Eszter, a Nyugdíjasok Klubjainak Megyei Jogú Városi Szövetsége irodavezetője, valamint a lakiteleki Heinrich Gábor József vehette át. Ezúton is gratulálok minden díjazottnak!

Szabó Istvánné Gyulai Eszter, Heinrich Gábor József

A jubileum alkalmából emlékdíjat vehetett át Csuthi Lajosné Lázár Zsuzsanna egyesületi tag az elmúlt két évtizedben nyújtott kiemelkedő aktivitásáért és önzetlen segítségéért, amellyel nagyban hozzájárult a szervezet programjainak sikeres megvalósításához.

Csuthi Lajosné Lázár Zsuzsanna átveszi az elismerést a polgármester asszonytól

 

A rendezvény szeretetvendégséggel zárult.

Isten éltesse a 20. születésnapját ünneplő Nők a Nemzet Jövőjéért Egyesületet!

 

Kapcsolódó cikkünk