Telefonon rendelt élelmiszer ingyenes kiszállítása a piaci árusok és az önkormányzati intézmények összefogásával – Szemereyné Pataki Klaudia polgármester kérésének megfelelően a Kecskeméti Piac és számos önkormányzati intézmény összefogása! Hamarosan ingyen kiszállítják a piactól telefonon megrendelt friss élelmiszert Kecskemét belterületén.

arut ingyen kiszallitjak

A koronavírus-járvány terjedése, valamint a kihirdetett veszélyhelyzet főként az idősebb, a vírussal leginkább veszélyeztetett korosztály számára igen nagy probléma. Komoly egészségügyi kockázatot jelent a napi élelmiszer-bevásárlás. Annak érdekében, hogy az idős embereknek ne kelljen kimozdulniuk otthonról, az ő részükre az élelmiszert ingyen kiszállítják.

A piacnál egy erre rendszeresített telefonszámon keresztül lehet majd a megrendeléseket leadni. Ezeket az önkormányzati kiszállítók a programban résztvevő árusoknál összekészítik, és még aznap házhoz szállítják. Nagyon sokan szeretnek a piacon vásárolni, és szinte minden vásárlónak megvannak a kedvenc árusai. Így a piac azt is igyekszik lehetővé tenni, hogy az erre vonatkozó igény esetén a rendelés lehetőleg a vásárló kedvenc árusainál történjen összeállításra.

A rendelhető termékek és aktuális áraik a piac honlapján és közösségi oldalán is feltüntetésre kerülnek. A rendszer indulásakor egyelőre csak a leginkább veszélyeztetett, idős korosztály számára lesz elérhető a szolgáltatás. A későbbiekben a szállítási kapacitások függvényében kibővítésre kerülhet. A rendelhető élelmiszerek közé fognak tartozni a zöldségek, gyümölcsök, friss és füstölt húsok, tejtermékek és a piacon árusított termelői virágok is.

 

Kapcsolódó cikkünk 

 

 

Hozzászólások