A Bábszínházi Világnapot 2003 óta március 21-én ünneplik a bábosok világszerte. A kecskeméti Ciróka Bábszínház társulata izgalmas vendégelőadásokkal szeretné valamennyi korosztály számára emlékezetessé tenni a bábosok határtalan ünnepét.

A Világnap előeseményeként, 2022. március 20-án vasárnap, 9.30 és 11.00 órakor a legkisebbek, vagyis a 4 éven aluliak Rókus mókussal kalandozhatnak a bábszínház kistermében, míg a nagyobbak a 10.30 órakor kezdődő, A háromágú tölgyfa tündére előadást izgulhatják végig a nagyteremben. A felnőtt nézők pedig március 21-én 19.00 órakor A fekete kakas lélekemelő történetét láthatják újra, Fabók Mariann lenyűgöző előadásában.

babszinhazi vilagnap

A Bábszínházi Világnap alkalmából a Tavaszi Fesztivál keretében Mikszáth Kálmán azonos című elbeszélése alapján színpadra állított produkciót Fabók Mariann előadásában láthatja közönségünk.

A lélekemelő történetet olyan hitelesen meséli el, hogy színpadi jelenlétével szinte letaglózza a nézőket. A novella összes szereplőjét megannyi báb, maszk mögé rejtőzve egy személyben kelti életre Mikszáth egyik legmélyebben elgondolkodtató művében. A misztikus történet a főszereplő, Kupolyi József figuráján keresztül világít rá, hogy mennyire megdöbbentő is az a hétköznapi életben, ha valaki a templomban hirdetett erkölcsi értékrend szerint képes élni és cselekedni.

Az előadást 14 éves kortól ajánljuk!

37. Kecskeméti Tavaszi Fesztivál

Ciróka Bábszínház

Facebook

Kapcsolódó cikkünk

Hozzászólások