JANCSI ÉS JULISKA ÉDES ÁLMA – A Grimm testvérek meséjéből egy mai családi történet kerekedik ki. Jancsi és Juliska elkóborol otthonról. A boszorkány házában kötnek ki, de a testvéri összetartás megmenti őket, és a mese végére minden jóra fordul… A Kecskeméti Tavaszi Fesztivál keretében a Ciróka Bábszínházban 2022. március 13-án, vasárnap láthatjuk 10.30 órai kezdettel A KL Színház 4 év feletti gyermekeknek ajánlott vendégelőadását.

A Grimm testvérek meséjéből mai családi történet kerekedik: nem a szegénység miatt teszik ki a gyerekeket az erdőbe, hanem maguk kódorognak el egy családi perpatvar után, ami azért tör ki, mert mindenki a vacsorát követeli, de a háztartással egyedül bajlódó anyukának senki sem segít. Sőt, a gyerekek a frissen kitakarított lakást villámgyorsan romhalmazzá játsszák, miközben folyamatosan egymást adjusztálják.

Majd – álmukban legalábbis – meglépnek a szülők munkára nevelési kísérlete elől, így kerülnek az erdőbe. A rivalizálás helyett a testvéri összekapaszkodás menti meg őket, hiszen Jancsi és Juliska csak közös erővel menekülhetnek meg a boszorkány házából. A játék végére pedig talán lustaságukat is levetkőzik…

Játsszák: Keresztény Tamás, Nagy Petra
Író: Boráros Milada, Nagy Viktória Éva, Schneider Jankó
Zeneszerző: Takács Dániel
Látványtervező: Boráros Szilárd
Rendező: Boráros Milada

A KL Színház vendégelőadása 4+

2022. március 13. vasárnap 10.30 óra

Kecskeméti Tavaszi Fesztivál

Ciróka Bábszínház

 

A Ciróka Bábszínházról ITT is olvashatunk magazinunkban

 

Hozzászólások