Ünnepi előadás a Ciróka Bábszínházban – 2022. március 15-én 17.00 órakor ünnepi előadással várja nézőit Kecskeméten a Ciróka Bábszínház. A János vitéz című produkciót 10 éves kortól ajánlják.

unnepi eloadas

Ünnepi előadás – JÁNOS VITÉZ – tiszta mese

Kukorica Jancsi, az árva juhászbojtár nagy kalandokba keveredik, miután szétszéled a nyája, és el kell hagynia szerelmét, Iluskát. Útja során találkozik zsiványokkal és katonákkal, megmenti a francia király lányát, és Kukorica Jancsiból János vitézzé válik. Minden adott egy boldog befejezéshez, de János vitéz hazatérte keserű pohár: elveszíti azt, aki a legjobban hiányzott neki, Iluskát.

Álmában óriásokkal és boszorkányokkal küzd meg, hogy eljusson Tündérországba, ahol újra találkozhat vele. Ébredéskor leszakít egy árva rózsaszálat, hogy mellére tűzze, de szívében sosem halványul el Tündérország fénye. Mese a hősiességről és az útkeresésről, a szerelemről és annak elvesztéséről, a szeretetről, ami a sokadik mosás után sem fakul ki. Az előadást 10 éves kortól ajánljuk.

Szereplők: Bárnai Péter m.v., Horgas Ráhel e.h., Kőmíves Csongor, Szörényi Júlia
Zenészek: Földiné Mészáros Orsolya / Móricz Zsuzsanna – klarinét, basszusklarinét, Sipos Gergő Gábor / Gyalus Erika – cselló, Hegedűs Gergely / Rigó Márton – hegedű
Dramaturg: Tóth Réka Ágnes
Díszlet-, jelmez- bábtervező: Mátravölgyi Ákos
Mozgás: Gyevi Biró Eszter
Zene: Monori András
Rendezőasszisztens: Szabó Nóra

RENDEZŐ: VIDOVSZKY GYÖRGY

Műhelymunkák: Emőd Kriszta, Vincze Kata, Gubacsi Éva, Sári Miklós, Simonyi- Lengyel Mira e.h.

Belépőjegy ára: 1200 Ft

Az  ünnepi előadáshoz kapcsolódóan két másik programra is hívja közönségét a Ciróka Bábszínház:

ITT AZ IDŐ! VÉRADÁST SZERVEZ A CIRÓKA BÁBSZÍNHÁZ ÉS AZ ORSZÁGOS VÉRELLÁTÓ SZOLGÁLAT!

Az Országos Vérellátó Szolgálattal közösen március 15-én 13.00–16.30 óráig várják a Ciróka Bábszínházban a véradásra jelentkezőket! A véradókat partnerükkel együtt egy pohár vörös bor kíséretében vendégül látják a 17.00 órakor kezdődő János vitéz előadásukon. Kérik, hogy részvételi szándékukat 2022. március 13- ig jelezzék az ittazido@ciroka.hu e-mail címen.

FAÜLTETÉS A JÁNOS VITÉZ SZEREPLŐIVEL

A Petőfi-emlékév kapcsán a bábszínház műsorra tűzte a János vitéz című elbeszélő költeményt, amelynek bemutatóját február végén láthatta a közönség. A bemutató alkalmából ismét fát ültet a társulat: Március 15-én 15.00 órától a Gyenes téren található játszótérnél várják az érdeklődőket, akiknek lehetősége nyílik személyesen is találkozni a János vitéz előadás színészeivel, Bárnai Péterrel, Horgas Ráhellel, Szörényi Júliával és Kőmíves Csongorral.

Ciróka Bábszínház

 

A Ciróka Bábszínházról ITT is olvashatunk

 

Hozzászólások