Kecskeméten advent idején ebben az évben is van rotaris forralt boros kuckó a Főtéren. A közösségi találkozások alkalmai mellett azonban a Rotary Club Kecskemét és együttműködői egy újabb jótékonysági forma meghonosításán fáradoznak.

Az előző hónapok szervező munkájának köszönhetően az összefogás eredményei most december 10-től nyolc napon át kerülhetnek a szélesebb nyilvánosság elé. Magánszemélyek és vállalkozások bizalma révén adományokat adnak át a rotaristák délután 16.30 és 17.00 óra kezdettel a Hírös Agóra által biztosított színpadon.

Az adományozottak a korábban megszólított kecskeméti és környékbeli iskolák rászorult diákjai és családjaik. (Pl. Arany János, Hunyadi János, Kodály ÉZI, Béke téri, Petőfi vagy a helvéciai, ballószögi, kadafalvi, valamint piarista és Szent Imre iskola.)

A rászorultságot jól ismerő intézményvezetők, pedagógusok segítségével kiválasztott diákokkal s családjaikkal előre egyeztették az adományokat. Ennek szellemében december 10-én, kedden késő délután a ménteleki iskola egy-egy tanulója kapott 100-100 ezer forint értékben olyan technikai segédeszközt, amely tanulmányaiban és mindennapi életében segítségül szolgál.

Pénteken estig e héten még a Hunyadi János, Ballószög, a Kodály ÉZI és a Béke Általános Iskola két-két diákja, illetve családjuk kap – az aznap bejelentésre kerülő szponzor révén – támogató ajándékot. A számítástechnikai eszközök mellett ruhanemű, háztartási eszköz, játék és tűzifa egyaránt szerepel az adományok között.

Egy kiemelkedő népzenei és táncos tehetség, Takács Emese Mária (Hetényegyháza) a Rotary Karácsony ünnepi vacsora alkalmával veheti majd át külön ajándékát.

December 16 és 20 között is folytatódnak a  Rotary Adomány Délutánok. Miként eddig is, a megszólított és együttműködő iskolák tanulói kis műsorral szolgálnak a főtéri színpadon az érdeklődő közönség örömére az új jótékonysági forma jegyében.

További információk és kapcsolat: Vass József clubelnök +36 30 68 28 381

Rotary színpad szolgálat: Kiss István +36 30 93 56 513

Szeretettel hívja és várja a Rotary Adomány Délutánokon a Rotary Club Kecskemét!

 

 

Hozzászólások