Szentpéteri Csilla zongoraművész ismét Kecskemétre látogatott, és tehetségével, közvetlenségével lenyűgözte a kecskeméti iskolák diákjait.

szentpeteri04

 

2016. december elsején, csütörtökön adott koncertet a Katona József Színházban, ahol a Kecskeméti Klebelsberg Intézményfenntartó Központhoz tartozó általános és középiskolák diákjai vehettek részt.

 

szentpeteri06

 

„Láttad-e már a zenét?” címmel Szentpéteri Csilla és barátai tavaly indítottak egy országos ifjúsági ingyenes koncertsorozatot, hogy közelebb hozzák a fiatalokhoz a komolyzene világát. A művésznő azt szeretné, ha megtanulnák élvezni a zenét, amelyhez csodálatos látványvilágot is varázsoltak a szervezők komplex audio-vizuális élményt adva az ifjú hallgatóságnak. A színpad két oldalán négy nagyméretű LED-falon filmrészletek, színes animációk vonzották, gyönyörködtették a szemet.

 

szentpeteri02

 

Egyedülálló produkciót láthattak, hallhattak a diákok. A műsorban felhangzottak ismert klasszikus dallamok is, de modern átdolgozásuk is élmény volt. Az ifjú közönség belekóstolhatott más műfajok és sokféle hangszer hangzásába is, hiszen Szentpéteri Csilla saját szerzeményei is ilyen átdolgozások, melyek különleges élménnyé teszik mindenki számára a komolyzene hallgatását.

 

szentpeteri003

 

Kecskeméti koncertjére a művésznő meghívta a Kodály Zoltán Ének-Zenei Iskola tehetséges diákjait – együttmuzsikálásra. Többek között nagy sikere volt a Bartók Béla gyűjtötte Csillagok, csillagok című magyar népdalnak, amit az iskola népzene, népi ének és néptáncos tanulói adtak elő.

 

szentpeteri05

 

Produkciójuk betöltötte a színpadot, citera- és furulyakísérettel énekeltek, táncoltak. Közben a hatalmas LED-falakon Kodály-fotók, népi motívumok váltogatták egymást. Nagy köszönet illeti az iskola tanárait, akik felkészítették tanulóikat erre a színvonalas előadásra!

 

szentpeteri001

 

Igazi örömzenélésben volt részük a diákoknak és a tanároknak a kecskeméti Katona József Színházban Szentpéteri Csilla zongoraművész-zeneszerző és zenésztársai koncertjén.

 

Ádám József beszámolója alapján

 

 

Hozzászólások