Látogasson el még a napokban a Népi Iparművészeti Gyűjteménybe, ugyanis december közepétől hosszasan zárva lesz a kedvelt kecskeméti múzeum. A kiállítások keddtől-péntekig, 10.00-16.00  óráig látogathatók. Az állandó kiállítás mellett jelenleg két időszaki kiállítást tekinthetnek meg.

2022. december 17-től 2023. január 31-ig a kormányintézkedéseknek megfelelően zárva lesz az intézmény, de a Facebookon a bezárás alatt is találhat számos érdekes tartalmat az oldalukon. 

PROGRAMAJÁNLÓ – 2022. DECEMBER

Látogasson el még a napokban a Népi Iparművészeti Gyűjteménybe!

MEGÚJULÓ HAGYOMÁNY – A kettős jubileumi kiállítás záróeseménye (finisszázs)

A 40 éves Duna-Tisza közi Népművészeti Egyesület és a 70 éves Kecskeméti Díszítőművészeti Szakkör közös kiállítása december 9-ig látogatható. Finisszázs december 8-án, csütörtökön 14.30 órától, a látogatók egy információban gazdag tárlatvezetésen vehetnek részt.
A részvétel ingyenes!

KÖZMONDÁSOK NYOMÁBAN

A Hagyomány és megújulás a magyar kézművességben című állandó kiállítás megtekintéséhez újszerű lehetőséget kínál a Gyűjtemény a vendégeknek. Minden teremben a kiállított tárgyakhoz köthető közmondásokat, szólásokat fedezhetnek fel QR kód olvasóval.
Normál belépőjeggyel igénybe vehető program..

FÁBA FARAGOTT TÖRTÉNELEM – Répás János, a Népművészet Mestere fafaragó szobrai

Répás János sokféle anyaggal kísérletezett, mígnem rátalált a fára. Első jelentősebb munkája a „A szőlő művelése” c. sorozat volt, majd elkészült a „Honfoglalás” című szoborcsoportja: Csodaszarvas, Árpád vezér, Vérszerződés, Zászlótartó vitéz, Honfoglaló ökreivel.

DÍSZÍTŐMŰVÉSZ SZAKKÖR

Decemberben már csak 2 alkalommal, 6-án és 13-án, kedden 14.00-16.00 óra között várják a hímzés iránt érdeklődőket. Mucsi Jenőné népi iparművész vezetésével megismerkedhetnek a magyar hímzés különféle fajtáival.

GYERTYAMÁRTÁS

Adventi családi programnak kínálják a gyertyamártást, mely kicsiknek és nagyoknak egyaránt élvezetes foglalkozás. Két különböző színű és formájú gyertyát készítenek.

Részvételi díj: 700,-Ft/fő
A foglalkozás kezdete: december 9. péntek, 15.00 óra.
Jelentkezés: muzeum.nepiipar@gmail.com vagy 76/327-203

Látogasson el még a napokban a Népi Iparművészeti Gyűjteménybe!

 

Népi Iparművészeti Gyűjtemény

Facebook

 

Kapcsolódó cikkünk