Bács-Kiskun megyei Prima Gála – Már csak egy hetet kell várni, hogy kiderüljön, kik lesznek a 2018. év megyei Primái és a Közönségdíjas Kecskeméten. A VOSZ megyei elnöksége egy szakmai zsűrivel kibővülve dönt a díjazottak személyéről. A közel 20 000 beérkezett közönségszavazat alapján pedig kiderül, ki fogja a Közönségdíjat kapni.

A VOSZ kezdeményezésére az országos Prima Primissima mintájára az idén 14. alkalommal átadásra kerülő területi díjak egyre nagyobb ismertségre és elismerésre tartanak számot megyénkben is. A rekord számú, csaknem 20 000 beérkező közönségszavazat óriási figyelmet ígér az idei díjazottak személyével kapcsolatban. A díj célja, hogy a térségben is méltó elismerésben részesüljenek a tudomány, a kultúra, a művészet és a sport azon kiemelkedő teljesítményt nyújtó helyi tehetségei, akik tevékenysége és munkássága kifejezetten példaértékű eredményekkel bír a közösségük számára.

Emlékeztetőül a 10 kategóriagyőztes személye, akik közül pénteken hárman vehetik majd át a rangos elismerést, egy közülük pedig a Közönségdíjas lesz.

Magyar irodalom: Lezsák Sándor – költő, drámaíró (Lakitelek)
Magyar színház- és filmművészet: Danyi Judit – színművész (Kecskemét)
Magyar képzőművészet: ifj. Kunhegyesi Ferenc – festőművész (Kiskőrös)
Magyar tudomány: N. Kovács Zita – művészettörténész, főmuzeológus (Baja)
Magyar oktatás és köznevelés: Kiss Róbert – középiskolai mestertanár (Kecskemét)
Magyar építészet és építőművészet: Borbély Lajos – építész (Kecskemét)
Magyar sajtó: Balogh Andrea Johanna: egészségügyi szakújságíró és menedzser, kommunikációs szakértő (Kecskemét)
Magyar sport: Csontos Piroska (Piró) – atléta, paralimpikon (Kiskunfélegyháza)
Magyar népművészet és közművelődés: Zsigóné Kati – népi iparművész (Kecskemét)
Magyar zeneművészet: Gerhát László – zongoraművész, karmester (Kecskemét)

A 2018. november 23-án, pénteken 18.00 órakor a Sheraton dísztermében megrendezésre kerülő rangos díjátadó gála keretein belül végleg lehull a lepel, hogy kik lesznek az idei Prima díjasok.

 

 

Hozzászólások